avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru ca stric aspectul exterior al blocului?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru ca stric aspectul exterior al blocului?

Buna ziua

Mai nou, primaria Oradea a decis sa fie amendati cei care izoleaza individual, cu polistiren exteriorul blocului. Cei de la asociatie au spus ca de acum se poate izola si individual, doar sa fie cu polistiren de 10cm, sa fie vopsit la fel cum este restul fatadei si sa fie executat de o firma de constructii. Acum cei de la asociatie nu mai recunosc nimic, in scris nu am primit de la ei nici o hartie.
Oricum, eu am procedat cum mi sa spus, este izolat cu polistiren de 10cm, este vopsit exact cum a fost initial si a fost executat de o firma de constructii cu toate actele in regula. Am primit si certificate de conformitate pentru materiale folosite.
Sa revin la subiect, deci vor sa ma amendeze pentru ca nu am cerut autorizatie, care nu se poate obtine explicatia fiind: "se strica aspectul"... Terbuie stiut ca la vecini, se atarna tencuiala, arata groaznic in plus poate sa cada in orice clipa. Nu inteleg, pana eu ce repar si fac ceva bun de ce sunt amendat? In centrul orasului amendeaza pe cei care stau la casa pentru ca nu intretin fatada. Deci eu care stau in bloc, pe banii mei nu pot sa intretin. Asa se intapla in Oradea, nu stiu in alta parte cum stau lucrurile. Va rog, sa-mi spuneti ce pot sa fac in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 17:13, 25 Noiembrie 2010
buna ziua.eu va sfatuiesc sa verificati la primaria Oradea daca exista o hotarare a consiliului local sau dispozitie data de primar prin care sa se ceara autorizatie ptr acest tip de lucrari.
de regula exista si cred ca o sa va penalizeze.
luati legatura totusi cu un jurist ptr ca exista metode ascunse prin care dvs puteti sa le contestati amenda.
este doar o parere de utilizator.nu sunt jurist.
succes.
Buna ziua !
Cred ca reprezentantii primariei au dreptate , pt. ca nu e sufient sa faceti lucrarea cu firma autorizata , iar produsele sa fie certificate , aveati nevoie obligatoriu de certificat de urbanism ( prin care se specificau restrinctiile /conditiile de efectuare a lucrarilor) si autorizatie de contructie !!! Trebuie sa gasiti o solutie de compromis cu reprezentantii primariei .... cat timp nu aveti nicio dovada a celor precizate de asociatia de proprietari nu puteti sa angajati raspunderea acesteia .

OUG nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991
Art. 11

(1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:


Dv. modificati aspectul arhitectural, prin termoizolare se va ingrosa peretele in exterior va fi mai proeminent.
h) reparatii si inlocuiri la finisaje interioare si exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea -, lucrari de reabilitare energetica a anvelopei si acoperisului, daca nu se schimba sistemul constructiv al acestuia - terasa/sarpanta -, la trotuare, la ziduri de sprijin si la scari de acces, fara modificarea calitatii si a aspectului elementelor constructive;".
Dv nu reparati sau inlocuiti ci adaugati.
Legea este interpretabila din pacate, dupa parerea mea este necesara autorizatie de constructie, dar din pacate primariile prin serviciul de urbanism, nu emit astfel de autorizatii in mod izolat(cate un apartament ici-colo). Acum ganditi-va cum ar arata un bloc cu apartamente izolate in sah.....unul da, unul ba..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pentru izolare termica apartament ContSters94817 ContSters94817 As dori sa stiu daca trebuie autorizatie de la primarie pt izolarea termica a apartamentului si cum se obtine aceasta ,cat costa? Am gasit pe internet un ... (vezi toată discuția)
L 50/1991 andiha andiha buna ziua, din dorinta mea de a trai intr-un apartament curat, fara mucegai, si neputand sa aflu de la constructori si nici chiar de la primaria din Timisoara ... (vezi toată discuția)
Termoizolatie apartament bloc ContSters138306 ContSters138306 Buna ziua. Suntem posesorii unui apartament cu 3 camere la parterul unui bloc din sectorul 6. Am dori sa realizam o lucrare de termoizolatie exterioara, dar ... (vezi toată discuția)