avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... venituri profesionale-drepturi de autor-indemnizatie ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

venituri profesionale-drepturi de autor-indemnizatie crestere copil

Buna ziua,as dori sa stiu daca mi se vor lua in calcul la calculare indemnizatiei pt.cresterea copilului si veniturile obtinute din drepturi de autor.Eu am nascut pe 25.09.2010;lucrez la o gradinita particulara ,ca educatoare,dar deoarece nu am studii in domeniu(eu am absolvit facultatea de management)pe cartea de munca sunt incadrata ca ingrijitoare copii.In luna iunie am incheiat un contract (pe perioada determinata( 1.06 - 30.06 2010) cu gradinita,prin care eu am realizat serbari de gradinita si alte evenimente pentru copii,ghid cu activitati de dezvoltare socio-emotionala;si din care eu am obtinut venituri din drepturi de autor.Venitul a fost inregistrat la circa fiscala de care eu apartin prin completarea unui formular 020 la data de 17 06.2010.Multumesc frumos pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:50, 4 Decembrie 2010
Dv. vorbiti despre indemnizatia pe care o primiti de la angajator si care reprezinta suma cuvenita pe perioada concediului de maternitate. In cazul acesta angajatorul nu ar trebui sa ia in considerare veniturile obtinute din drepturi de autor.
Multumesc pentru raspuns,dar eu vorbesc de indemnizatia pentru concediu de crestere al copilului,cel de 2 ani care se pare ca nu e platit de angajator ci de stat!
Mesaj reeditat
@ jingoi
Data post: Vineri, 3 Decembrie 2010, 07:58
Forum Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu, etc.
Subiect indemnizatie crestere copil


Buna ziua,revin din nou cu aceeasi intrebare deoarece raspunsul primit pana acum nu m-a lamurit in problema mea:as dori sa stiu daca mi se vor lua in calcul la calculare indemnizatiei pt.cresterea copilului si veniturile obtinute din drepturi de autor.Eu am nascut pe 25.09.2010;lucrez la o gradinita particulara ,ca educatoare,dar deoarece nu am studii in domeniu(eu am absolvit facultatea de management)pe cartea de munca sunt incadrata ca ingrijitoare copii.In luna iunie am incheiat un contract (pe perioada determinata( 1.06 - 30.06 2010) cu gradinita,prin care eu am realizat serbari de gradinita si alte evenimente pentru copii,ghid cu activitati de dezvoltare socio-emotionala;si din care eu am obtinut venituri din drepturi de autor.Venitul a fost inregistrat la circa fiscala de care eu apartin prin completarea unui formular 020 la data de 17 06.2010.Multumesc frumos pentru raspuns!

Specific ca ma intereseaza strict in cazul calcularii indemnizatiei pt.crestere a copilului(cea de 2 ani),si nu in cazul concediului de maternitate care trebuie sa-l mi-l plateasca angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere - stabilire indemnizatie crestere copil jingoi jingoi Buna ziua,va rog mult sa ma ajutati in urmatoare problema: - in perioada 1.06 - 30.06 2010 pe langa veniturile salariale , am obtinut si venitul de 40500 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului danam82 danam82 am si eu o intrebare.Am fost studenta la o facultate de stat timp de 4 ani la zi pana in vara si am luat licenta.sunt insarcinata in 7 luni copilul urmand sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Toma1986 Toma1986 Buna ziua! Am nevoie de un sfat, va rog in urmatoarul caz. Am colaborat din luna mai 2015 ca freelancer cu o firma din Germania, avand un contract de ... (vezi toată discuția)