avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificari apartament fara aprobarea administratorului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificari apartament fara aprobarea administratorului - ce pot face?

Buna ziua
Recent am cumpara un apartament. As dori sa fac modificari legate spargerea unor pereti,nu de rezistenta, cum ar fi desfintarea camarii din bucatarie, spargerea zidului dintre bucatarie si antreu, inchiderea unui balcon ,desfintarea usii din sufragerie si largirea acesteia daca este posibil.Am vrut ca totul sa fie lagal si am apelat la un arhitet care sa imi faca structura de rezistenta si sa depuna actele la primarie pt a primi autorizatie pentru aceste modificari.Inainte de a incepe acest proiect am fost rugata sa merg la administrator sa primesc o stampila de la asociatie si semnaturi de la locatari in vederea inceperi proiectului. Administratorul, nu a a fost de acord cu aceasta semantura si aceasta stampila ca motiv ca sunt niste aberatii ceea ce cer eu, ca nu a mai auzit de asa ceva si ca cum adica el nu si-a facut, cum sa fac eu, i-am explicat ca vrem totul sa fie legal de aceea am apelat la arhitect,apoi imi zice ca oamenii aceea sunt niste oameni de nimic , apoi ca sa facem ilegal ca doar asa vom putea face in nici un ruptul capului el nu semneaza.
Cum ar trebui sa procedez de acum incolo?
Ce as putea face? Pe ce lege m-as putea baza?
Nu as putea depune actele la primarie fara aprobarea locatarilor sau administratorului?
Cel mai recent răspuns: Ionelmihai , utilizator 13:44, 22 Iunie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iata ce scrie in legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.


Asadar dv. puteti face orice modificare dupa ce obtineti autorizatia de la primarie fara a avea nevoie de vreo semnatura de la asociatia de proprietari.
Se punea aceasta problema daca afectati proprietatea comuna, dar dv. aveti de facut modificari pe proprietatea dv. privata, modificarile nu afecteaza peretii de rezistenta, proprietate privata pe care asociatia de proprietari nu are autoritate.
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
elga50, moderator
Da, dar
In Art.11 - (2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Inchiderea banconului ceea ce modifica un pic structura blocului,aceasta se incadreaza in articolul 11-(2)?
Asociatia de proprietari este reprezentata legal prin presedinte
Administratorul este simplu angajat al asociatiei, fara a avea limita de competenta sa dispuna angajarea responsabilitatii asociatiei de proprietari asupra acordului de efectuare modificari asupra compartimentarii interioare
Privitor la modificarile pe care intentionati sa le intreprindeti,acestea sunt strict la nivelul proprietatii dvs private ,urmand a obtine documentatia legala din partea arhitectului
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
ynocentta, utilizator
Va multumesc pentru informatii !
Buna ziua, Ma aflu si eu intr-o situatie asemanatoare, vreau sa daram un perete despartitor in casa, am obtinut proiect, certificatul de urbanism, aprobari de la proiectantul initial, inspectorat constructii, expertiza tehnica, am platit taxe.....etc.
Dar pentru a obtine avizul de constructie, am nevoie sa depun la primarie: acordul notarial explicit al proprietarilor direct afectati si decizia comitetului executiv al asociatiei de proprietari,semnate de presedintele asociatiei.
Problema mea este ca vecinul de deasupra mea ( care este direct afectat) nu este de acord sa se faca modificari in apartamente de catre nici un vecin.
Eu cum pot totusi sa obtin un asemenea aviz? cu toate aprobarile in regula, nu am voie sa modific nimic se pare datorita capriciilor sau parerilor personale ale unui vecin.......
Vecinul cu pricina nu stiu daca are ceva peronal cu mine, are cu toata lumea ceva caci a reclamat pana si constructia unui mic "acoperis" efectuata de vecinii de la etajul 4 cu aprobari si prin firma autorizata pe cheltuiala lor personala, pentru a inlocui izolatia pluviala pentru a carei refacere tot vecinul nu era de acord sa suporte cheltuieli.....

Alte discuții în legătură

Demolare perete camara aigabi aigabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc vechi. L-am cumparat prin imprumut bancar. Acum am inceput sa-l renovez si as fi vrut sa daram ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate George Daniel Dudu George Daniel Dudu Recent am facut unele modificari in apartamentul nou achizitionat. Modificarile au vizat eliminarea a 2 parapeti - intre bucaratie/balcon si ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament fara autorizatie euely euely Buna seara, Spuneti-mi va rog cui ii revine responsabilitatea , (C.Executiv, Presedinte, Administrator), conform Legii 230/2007 daca un proprietar isi ... (vezi toată discuția)