avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de superficie

detin un teren, am fost de acord sa se construiasca pe o suprafata din el ,de catre un SRL o "constructie provizorie". Am avut un contract de inchiriere teren ( forma standard de la admin. financiara) cu acel SRL
acum suntem in proces si intreb daca poate sa obtina un drept de superficie pe suprafata de teren pe carese afla constructia provizorie.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CC-MIH , utilizator 16:30, 11 Februarie 2011
...la ce ii foloseste superficia daca are autorizatia de construire si acordul dvs pt construire?...
in baza contractului de inchiriere incheiat intre dvs. si srl-ul si respectiv in baza construirii acelei constructii provizorii acest srl nu are posibilitatea sa obtina in instanta acest drept de superficie. In primul rand trebuie sa fiti de acord cu acest lucru dvs ca si proprietar al terenului si sa incheiati un act in acest sens, altfel nu este posibil.
Cu respect,
Teodor Dobrean
Multumesc frumos pt raspuns, astept sa vad si decizia instantei din Constanta, procesul este pe rol din 2007
Vedeti cauza Bock si Palade contra Romaniei, cauza care trateaza si motiveaza dreptul de superficie.Acest drept se poate obtine doar in cazul unui acord neechivoc,dat de d-voastra,respectivului SRL.Acest drept se mai obtine prin legat, uzucapiune si lege, in afara conventiei.
am citit recomandarea dvs., multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare articol cioarec carmen cioarec carmen Proprietarul închiriază un teren şi o construcţie de 1480,75 mp.Chiriaşul construieşte o clădire în afara celei închiriate. de 1420,55 mp .Contractul ... (vezi toată discuția)
Superficie .drept de folosinta teren Ciocirlan Virgil Ciocirlan Virgil X-ulescucumparat de la defuncta Cooperativa de consum Dobroteasa, jud. Olt, prin licitatie magazinul satesc Chilia,dar in documentul de vainzare nu se face ... (vezi toată discuția)
Superficie geogeorge geogeorge daca cineva si-a construit o casa pe terenul altuia,si proprietarul terenului nu s-a impotrivit la aceasta(sunt rude),iar ulterior proprietarul doreste sa ... (vezi toată discuția)