avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neprezentare salariat la societate dupa expirarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neprezentare salariat la societate dupa expirarea concediului pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani

Buna ziua!
Care este procedura pentru situatia in care un salariat care are contractul de munca suspendat pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani, dupa expirarea termenului limita (data la care copilul aflat in ingrijire implineste doi ani) nu se prezinta la societate?
Multumesc anticipat.
Cristi Poganszki

Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 18:39, 25 Noiembrie 2010
Conform regulamentului intern, il cercetati disciplinar pentru absente nemotivate, trimiteti acasa cu, confirmare de primire, si ii desfaceti contractul de munca.
In prima faza ii puteti trimite acasa prin posta cu confirmare de primire o adresa prin care il informati ca se incheie concediul de crestere a copilului si daca nu se prezinta la munca dupa data desuspendarii va acumula absente nemotivate.
Daca tot nu vine il puteti cerceta disciplinar si-l concediati trimitandu-i actele prin posta cu confirmare sau prin executor judecatoresc.
Va multumesc pentru raspuns.
Toate cele bune!
Cristi Poganszki
atentie de la etapele cercetarii disciplinare sa le respectati !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca pentru nerespectarea preavizului CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN Un angajat si-a facut cerere de lichidare incepand cu 01.06.2010. Patronul afost de acord cu mentiunea executarii preavizului de 15 zile calendaristice deci cu ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)
Reincadrare in munca lilyka lilyka Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema: am un angajat caruia la data de 01.04.2010 i-a expirat concediul pentru cresterea copilului si nu s-a ... (vezi toată discuția)