avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... REZILIERE CONTRACT PRESTARI SERVICII
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

REZILIERE CONTRACT PRESTARI SERVICII

BUNA ZIUA!
AS DORI SA STIU DACA POT REZILIA UN CONTRACT DE PRESTARI SERVICII INTERNET CARE ARATA IN FELUL URMATOR [ link extern ] ?
MULTUMESC.
Vorbim,Avill, de o notificare prin intermediul executorilor judecatoresti?
Da, sau prin avocat. Nu conteaza modalitatea, puteti sa o trimiteti si dv., redactarea conteaza.
Executorii, de regula, nu si intocmesc aceste notificari.
Asa incat, e alegerea dv. daac o trimiteti printr-un birou, cabinet sau personal, prin recomandata cu confirmare de primire.
Ideea e ce scrieti in ea.
Avlil, de ce sustii ca notificarea se poate face personal sau prin avocat, in conditiile in care art.1079 Cod civil impune notificarea prin executorul judecatoresc?
Pentru ca debitorul este de drept in intarziere, fiind raport comercial, de la data scadentei. Prin urmare, nu ma intereseaza punerea cuiva in intarziere, deci 1079 nu se aplica.
Apoi, eu sunt debitorul (adica cel ce ne-a intrebat)... si atunci, ce ma intereseaza? Asa pare, cel putin, speta e descrisa lapidar sau nu mi-o mai amintesc de aproape 2 luni cand s-a dezbatut.
Vorbeam de o notificare de reziliere a contractului. Corespondenta intre parti se poate purta oricum, daca se popate face dovada primirii... cu exceptia ca e altfel stipulat in contractul incheiat.
Sincer, se poate face si prin fax, e corecta ca si corespondenta comerciala.

A! Stii cum fac notificarile executorii? Prin agent sau prin... posta cu confirmare de primire!!! :))
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Intr-adevar este vorba despre un raport comercial, dar art. 43 Cod Comercial precizeaza ca " datoriile comerciale lichide si platibile in bani produc dobanda de drept din ziua cand devin exigibile", ori in speta de fata motivul rezilierii este calitatea necorespunzatoare a serviciilor de internet. Totodata in cazul in care nu este inscris in contract un pact comisoriu, de tipul 2;3 sau 4 trebuie ceruta rezilierea inaintea instantei judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract servicii internet geea_c geea_c Buna ziua tuturor, Am citit celelalte topic-uri despre rezilierea contractelor de prestari servicii dar as fi vrut, daca se poate, sa citesc cateva pareri ... (vezi toată discuția)
Punere in intarziere? deea_lex deea_lex am incheiat un contract de prestari servicii cu o alta societate comerciala. am platit un avans inainte de executarea lucrarii. societatea respectiva nu si-a ... (vezi toată discuția)
Conciliere obligatorie? pop sorin pop sorin Buna, Vreau sa intentez o actiune impotriva unei persoane avand ca scop anularea unui antecontract in baza careia eu am platit o suma de bani iar ... (vezi toată discuția)