avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... am facut ceva grav?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

am facut ceva grav?

am o intrebare, inainte de tote buna ziua, am facut niste notificari pe care le-am trimis la debitori, erau niste facturi de acum 5.4.si repectiv 1.2 ani neachitate.
cele de acum 5,4 ani doar doua depasau 300 lei adica avea un 5xx, si cealalta 4xx, .
am facut ceva ilegal daca ei mi-au raspuns si au achitat debitul.
multumesc, astept raspunsul vostru. Eu am incercat ei au raspuns.
Cel mai recent răspuns: incepator c.j , utilizator 10:30, 26 Noiembrie 2010
Nu ai facut nimic ilegal.
Nu este nimic ilegal in a-ti cere drepturile. Desi datoriile mai vechi de 3 ani se prescriu, in sensul ca debitorul nu mai are obligatia sa va restiuie datoria daca nu ati solicitat acest lucru in termen, prin plata datoriei debitorul recunoaste aceste drepturi de creanta.:)
Absolut nimic grav.:)
Draga coleg/colega,
care sa fie gravitatea faptei? Ai facut ceva perfect normal si corect solicitandu-le sa-si achite pe cale amiabila datoria.
Dupa cum cu siguranta stii de la drept civil, plata unei obligatii naturale nu poate fi repetita cand s-a facut de buna voie, ca in cazul tau.
Singura diferenta intre obligatia naturala si cea perfecta este aceea ca prima este lipsita de sanctiune, titularul sau nu are dreptul de a obtine in caz de neindeplinire de buna voie, interventia coercitiva a statului in favoarea sa.
In drept, situatia ta este reglementata de art. 1092 al. (2) Cod civil si art. 20 al (1) din Decretul 167/1958 privind prescriptia.
Mult succes in cariera!
V a multumesc din suflet pentru raspunsurile voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie extinctiva - licente simenache simenache Buna ziua, Am si eu o intrebare privind urmatoarea speta: Am primit in avans o suma de bani reprezentand licente de la diferite persoane (fizice sau ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de intretinere. Oana Istina Oana Istina dragi colegi am si eu o intrebare. Cheltuielile la intretinre se prescriu? Daca nu in ce baza nu se prescri? Multumesc anticipat. Cu stima cons.jur. Istina ... (vezi toată discuția)
Penalitatile din contract se prescriu? adela05 adela05 Am facturi achitate cu inatrziere in baza unui contract. Nu ni s-au cerut penalitati, ci s-a acceptat plata asa cum a fsot facuta. Este posibil sa am o ... (vezi toată discuția)