avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stabilire nivel salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stabilire nivel salar

Daca am un angajat care nu are bacalaureatul dat, dar are un curs facut de "TEHNICI DE COMERCIALIZARE MARFURI" cu durata de 30 ore la Camera de Comert, pe ce salar ar trebuie sa-l angajez?#-o
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 07:30, 4 Martie 2008
Daca e in COR scris la muncitori necalificati , chiar asa o fi cum sustii?
Iti pot invoca in afara de dispozitiile Codului muncii privind raspunderea patrimoniala si pe cele ale Codului civil privind raspunderea delictuala.
elis a scris:

Daca e in COR scris la muncitori necalificati , chiar asa o fi cum sustii?
Iti pot invoca in afara de dispozitiile Codului muncii privind raspunderea patrimoniala si pe cele ale Codului civil privind raspunderea delictuala.

Sigur ca pot fi invocate dispozitii si dintr-un cod si din altul, dar gestiune muncitorul calificat tot nu poate avea.
adelaida_07 a scris:

Sigur ca pot fi invocate dispozitii si dintr-un cod si din altul, dar gestiune muncitorul calificat tot nu poate avea.

#-o Oare?
Ce dispozitie legala interzice acest lucru ...... poate imi scapa mie ceva si nu-mi dau seama ... nu sunt atotstiutor ;)
Nu este vorba de o interzicere prin lege ci despre ceea ce se poate prevede in fisa postului pentru un muncitor necalificat.
Faptul ca in Romania se "poarta" muncitori necalificati pentru majoritatea posturilor nu inseama ca in raspunderea lor se poate retine orice.
Daca unui salariat i se da o gestiune il va chema magaziner sau gestionar, functii pentru care nu este necesara o scolarizare doar un nivel al studiilor.

adelaida_07 a scris:

abcdeadi a scris:

Vanzatorului ambulant de produse nealimentare (911102) i se pot imputa lipsurile din gestiune?

Ai specificat corect " vanzator ambulant" deci calificat si poate avea gestiune.

Oare de ce nu intelegi ca vanzatorul ambulant de produse nealimentare (911102) este in grupa muncitorilor necalificati?
Este un necalificat cu studii generale. Am scris asta de "n" ori. De ce sustii tu ca acesta este calificat? Doar ca asa vrei tu?

Alte discuții în legătură

Angajare cu 8 clase scorus69 scorus69 Buna ziua Pot sa angajez o persoana in comert cu ridicata produse nealimentare pe post de vanzator dar are 8 clase fara nici o alta calificare?Daca nu se ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana fara calificare ncris78 ncris78 Sunt PFA, cod caen 4779, si as dori sa imi angajez o persoana care sa se ocupe de magazinul de mobila second-hand. Pe ce post as putea angaja persoana ... (vezi toată discuția)
Angajare muncitor priceput dar fara calificare atestata atenastef atenastef [i]Buna ziua, Societatea noastra doreste angajarea unei persoane calificata in meseria de presator metale la rece. In urma anuntului s-au prezentat doua ... (vezi toată discuția)