avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore neplatite

Lucrez pentru o banca, in mod repetat si nu din cauza mea sunt nevoit sa stau peste program, cel putin o ora. Conform contractului de munca semnat trebuie sa primesc ore libere sau plata dubla pentru orele lucrate peste program. Am cerut sefului direct sa ma lase sa vin mai tarziu, dar nu a fost de acord. Ma simt nedreptatit si simt ca imi sunt calcate drepturile, chiar nu inteleg de ce au mai pus in contractul de munca chestia asta cu oerele libere sau plata dubla ? Am inteles ca altor salariati li se respecta contractul.
Ce pot face sa mi se respecte contractul ?
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 23:15, 1 Martie 2008
In functie de regulamentul vostru intern, ai doua alternative (bineinteles in afara actionarii in instanta): ori sa te inscrii in audienta, ori sa soliciti in scris plata orelor suplimentare efectuate (cu detalierea motivelor pentru care ai fost nevoit sa le efectuezi si cu numarul lor exact). Ce sistem de pontaj aveti? Cu cartela, condica?
nu exista un sistem de condica sau de pontaj de care sa am cunostinta
In acest caz, gandeste-te in ce mod poti dovedi orele suplimentare efectuate ... De cat timp efectuezi aceste ore suplimentare? Stii cumva daca altora li se platesc sau li se acorda libere? Intrucat cu seful direct nu ai reusit sa rezolvi situatia, cred ca ar trebui sa treci la urmatorul nivel, poate acolo gasesti mai multa ,,intelegere" (a se citi constientizarea riscului de a actiona banca in instanta, cu sanse reale de castig).
Intrebati la Resurse Umane cine face pontajele pentru fiecare departament in parte (de regula, seful direct) si apoi faceti o cerere in scris celui in cauza, cu numar dat prin registratura. Daca nu va solutioneaza cererea, atunci mergeti la seful sefului....
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
Mai exista varianta plecarii la finalul programului. Sigur ca trebuie sa instiintati conducerea bancii de situatia creata, se poate spune ca nu aveau cunostinta de orele suplimentare efectuate si mai mult nu v-a solicitat nimeni sa le efectuati.
Daca la finalul programului seful va solicita sa stati la locul de munca cereti sa o faca in scris, si sa va ponteze pentru orele suplimentare .

Alte discuții în legătură

Cerere ore suplimentare dupa demisie qwertyy qwertyy Salut.Lucrez intr-o companie de retail din aprilie 2011 si in data de 10.07.2015 mi-am dat demisia iar in data de 20.07.2015 am facut o cerere pentru plata ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere , din partea sefului? Elisaaa Elisaaa Buna seara! Este legal ca asistentul sef sa modifice graficul de ture dupa cum vrea el, si sa nu anunte inainte muncitorul(asistentul medical)? Sa nu il ... (vezi toată discuția)
Dovada ore suplimentare de munca gioni.florian gioni.florian Cum pot eu sa fac dovada ca am lucrat ore suplimentare? 1.La serviciu mi se cere sa mai stau o ora,doua,trei...s.a.m.d..La sfarsitul lunii in fisa de pontaj ... (vezi toată discuția)