buna ziua ..as dori cateva informatii ..sunt casatorita de 4 ani cu un italian dar nu locuim impreuna , eu sunt in romania si sunt in divort care cred sa se finalizeze prin martie ...mama mea vrea sa mi faca act de vanzare cumparare pentru un apartament pe care il are pe numele ei , si pentru terenul si casa de la tara care au fost a bunicii si alti mostenitori acolo nu mai sunt ..in cazul acesta daca mi face actele acum sotul italian are vreun drept , fiind in divort trebuie sa mai prezint la notar act de casatorie ..mentionez ca nu am purtat numele de familie a sotului ....? ..si ce acte ar fi necesare de prezentat la notar pt casa si terenul de la tara..multumesc
mai aveti frati? daca nu mai aveti, va poate face donatie, donatia este bun propriu. cat despre pret....nimeni nu va poate spune nici macar informativ cat ar costa. trebuie sa intrebati la un notar. depinde de zona in care se afla apartamentul, de cat costa 1 mp in acea zona. la fel si cu casa, depinde de suprafata si de cat e de veche. avand mai mult de 20-30 de ani, un notar VA POATE face reducere la calculul valorii de expertiza. spuneti notarului ca doriti ca actul sa va fie redactat de catre un avocat (daca tot divortati, sunteti deja in legatura cu avocatul) si va mai face reducere de 15% la onorariul notarial. inca ceva, ca sa SCAPATI de impozitul la stat, cel mai bine este sa faceti act de donatie. donatia (intre rude pana la gradul 3) este scutita de plata impozitului pe tranzactia imobiliara. asta se refera la prima donatie, daca dvs o sa donati la randul dumneavoastra imobilele copiilor dumneavoastra, la donatia asta se va plati impozitul pe tranzactie.
daca nu am fost foarte clara, chiar casatorita fiind, mama dvs va poate dona imobilele si ele nu vor deveni bun comun cu sotul, sunt bunurile dvs proprii, cadou de la mama!
Vanzare imobil
laura_agapy
As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)