avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta grupa I de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta grupa I de munca

Ma numesc Achimescu Ion.
In perioada 08.06.1983-07.07.1983 am lucrat ca muncitor necalificat subteran cu o retributie lunara de 2486 lei perioada ce este incadrata prin adeverinta nr. 1033 din 19.12.2003 eliberata de C.N.C.AF. ''MINVEST '' SA.DEVA filiala SC. ''BALAN'' .SA in grupa- I - de munca la mina de minereu .
Ma intereseaza daca aceasta perioada se incadreaza in grupa - I - de munca deoarece cei de la CASA JUDETEANA DE PENSII ARGES nu o iau in considerare ca si perioda lucrata tot in subteran dar la mina de carbune .

Va multumesc anticipat !
verificati daca nu ati gresit perioada intrucat ati indicat o perioada de cateva zile
In baza caror prevederi legale ati fost incadrat in grupa I de munca? (Ce temei legal este mentionat in adeverinta?)
In adeverinta scrie : conform anexei 1 punctul 1 ordonanta 50/1990
Este o perioda scurta deoarece eu eram student si pe perioada vacantei am lucrat aproximativ o luna . Ma intereseaza aceasta perioada pt. a cumula cu perioada lucrata in subteran la mina de carbune deoarece cei de la CASA JUDETEANA DE PENSI PITESTI mi-au spus ca nu se cumuleaza perioada lucrata la mina de minereu cu cea de la mina de carbune .
Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
Achimescu ion, utilizator
Casa teritoriala de pensii (va rog sa nu-i mai scrieti denumirea, contravine regulamentului de postare in Forum) va spune acest lucru intrucat ar putea fi vorba despre doua prevederi diferite din Legea nr. 19/2000, respectiv lit. a) si lit. b) din art. 20 alin. (1).

Eu nu sunt lamurita in privinta situatiei dvs. Nu inteleg, daca spuneti ca ati fost student, de ce perioada respectiva nu este avuta in vedere la determinarea punctajului mediu anual ca perioada asimilata stagiului de cotizare, asa cum prevede art. 38 din Legea nr. 19/2000.

Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Puteti ataca in instanta decizia prin care vi s-a respins incadrarea in grupa II si nu vi s-a luat in considerare adeverinta respectiv ,sigur veti castiga procesul .Aveti grija la termenul in care o atacati, scie in decizie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa speciala negru daniel negru daniel buna seara asi dori sa aflu si eu daca tatal meu care a muncit la mina dalja din petrosani si apoi la mina zlatna se poate incadra la grupa speciala el muncind ... (vezi toată discuția)
Pensii pirvan_pantilie pirvan_pantilie Buna ziua, Am lucrat 3 ani 7 luni si 3 zile la IPEG, in functia de sondor subteran,beneficiind de grupa I speciala. Ulterior m-am tansferat la o mina de ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca coco1961 coco1961 Am lucrat 20 de ani in grupa speciala la CFR, 3 ani si 6 luni in grupa II 100%, 3 ani si 8 luni miner subteran 100% la IPEG Campulung Moldovenesc. Casa de ... (vezi toată discuția)