avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de nastere

Buna seara ! M-am casatorit in Romania cu un cetatean belgian al carui nume il port dupa casatorie, lucru care in Belgia este foarte neobisnuit ( belgienii isi pastreaza fiecare numele dupa casatorie ). Dupa separare, dintr-o alta relatie am nascut un copil care acum are 3 ani si jumatate, dar eu fiind separata si nu inca divortata si copilul poarta numele sotului meu chear daca printr-o hotarare judecatoreasca se atesta faptul ca nu este copilul lui si in mod normal nu poate purta numele acestuia. Luna viitoare merg in Romania si as dorii sa va intreb care sunt actele necesare pt obtinerea certificatului de nastere romanesc, bineinteles trecerea lui pe numele meu de fata si in cat timp. Mentionez ca nu doresc ca copilul sa fie recunoscut de catre tatal biologic .
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
calina-mihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: gargaritarita , utilizator 14:41, 27 Noiembrie 2010
Este o intreaga procedura care presupune timp si bani.Sa nu va asteptati sa rezolvati imediat.Aduceti sentinta civila despre care vorbiti ,actul de nastere al copilului ,pasaportul daca aveti ,dovada rezidentei. Traduceti actele si apoi incepeti cu starea civila.Durata cred ca discutam de cateva luni.
In prima faza cereti transcrierea certificatului de nastere asa cum este.Apoi traduceti si legalizati sentinta care vi se rimite de catre st.civila la DEPABDEP Bucuresti spre aprobare pentru a se face mentiune pe marginea actului de nastere.Dupa care puteti sa-i cereti tatalui copilului sa-l recunoasca si sa-i dea incuviintarea purtarii numelui sau .Veti primii in prima faza certificatul cu numele sotului ,apoi dupa aprobarea sentintei,doar cu numele dvs.,ia dupa ce copilul este recunoscut de concubin cu numele dvs.(dpa sot) si concubinul.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea casatoriei intocmita in belgia kath kath Buna, In anul 2009 m-am casatorit in Bruxelles cu un cetatean roman. Dupa doar doi ani ne-am despartit si un an mai tarziu a urmat si divortul:( in urma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt în belgia, și urmează sa nasc. este vreo ... Sabbinna64 Sabbinna64 Bună ziua! Sunt în Belgia, și urmează sa nasc. Este vreo problemă având în vedere că nu sunt căsătorită cu tatăl copilului? Cum pot proceda pentru ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului minor oana_82 oana_82 Bună, am născut băiatul în 2004 în.anglia.,pe atunci.nu eram.căsătorită cu tatăl copilului și nu am putut trece copilul pe nu numele tatălui.,ca ... (vezi toată discuția)