avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general donatie???
Discuție deschisă în Contabilitate în general

donatie???

poate asociatul unui srl sa doneze un autoturism? ce presupune? cum se inregistreaza in conta? sau ce alte posibilitati sunt sa intre in firma cu titlu gratuit (firma nu inregistreaza venituri pt a plati si nu se doreste creditarea firmei).
Cel mai recent răspuns: smart accounting business srl , Contabil 12:41, 9 Martie 2008
inregistrare in contabilitate
2133 Mijloace de transport = 7582. Venituri din donatii si subventii primite
Dar mai am un sfat (nu fac reclama notarilor nu am interese)dar faceti aceasta donatie printr-un notar.
Se poate face donatie, de preferat, asa cum spunea si colegul, prin notariat... Totusi, care ar fi interesul, daca firma nu are venituri? La fel de bine ar putea face doar un contract de comodat, adica de folosinta gratuita.
de ce credeti ca e mai bine prin notar? la ce valoare o pot dona, merge la valoarea la care am achizitionat-o sau la valoarea de catalog? vreau sa nu fiu nevoita sa apelez la un evaluator... multumesc
pana la urma care ar fi avantajul...sa donezi un autoturism si nu un contract de comodat??? daca imi raspundeti, atunci pot sa va ajut cu mai multe detalii.
schimbarea proprietarului trebuie notificata la Administratia Publica (Primarie),

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat inregistrat la anaf? Melania I. Melania I. Buna ziua! In cazul incheierii unui contract de comodat intre persoane fizice, acesta trebuie inregistrat la ANAF, cf legislatiei in vigoare? Dar la notar? In ... (vezi toată discuția)
Contracte intre persoane juridice - lamurire DAIANA_ DAIANA_ E vineri azi...probabil cu totii ne gandim la weekend, insa poate unii dintre cei ce frecventeaza acest forum isi mai gasesc rabdarea sa-mi acorde un raspuns ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat masina CrinaV CrinaV Daca o persoana juridica da unei alte persoane juridice pe baza unui contract de comodat(cu titlu gratuit) un autoturism spre folosinta, decontarea in ... (vezi toată discuția)