avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune inadmisibila si partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune inadmisibila si partaj succesoral

10/06/2009 Constata deschisa succesiunea dupa defunctul Ola.. Ghe, decedat la 22.09.195.. Constata ca succesori ai acestuia sunt reclamantul cu o cota de 7/16, paratele To... Lu.., Olteanu Margareta si Bus... Ile.... fiecare cu o cota de 1/6 si paratii Gavr...u Lau.., Gavrilescu Åžtefa si Gavri.... Corneliu fiecare cu o cota de 1/48. Constata ca masa succesorala se compune din: -suprafata de 5 ha si 3800 mp teren situat in comuna Valea Ramni..., -suprafata de 5000 mp teren situat in sat Topliceni, ............. Topliceni, -suprafata de 4 ha si 1200 mp teren situat in sat Raducesti, com. Topliceni, -suprafata de 40 ha teren situat in Ramnicu Sarat, -imobilul situat in str. Gala Galaction .... sector 1, -imobilul situat in str. Gala Galaction nr. .....2 sector 1, Acorda termen la 02.09.2009, cu citare parti. Cu cale de atac o data cu fondul.

apoi

17/11/2010 Amînare pronunţare la 24.11.2010
la 24 11.2010 mi-a fost respinsa cererea ca inadmisibila intemeiat pe imprejurarea ca paratii au venit cu un certificat de mostenitor din care rezulta ca mostenirea fusese dezbatuta la notariat, insa fara partaj..plus ca mai erau si alti mostenitori care nu erau chemati ca parati..
cererea mea era.. de dezbatere a mostenirii si partaj succesoral..intemeiat pe dovada eliberata de camera notarilor cum ca succesiunea nu a fost dezbatuta..
eu ca si concluzii am apreciat ca, fata de "sosirea" certificatului , devin incidente dispozitiile art 673 indice 7 cpc, solicitand pronuntarea unei noi incheieri de admitere in principiu, in contradictoriu cu toti coproprietarii..bla, bla.., insa instanta a respins ca inadmisibila toatat cererea ( desi doar dezbaterea era inadmisibila)..:D

cum apreciati?
:((
cel putin ciudata solutia instantei. ar trebui atacata in opinia mea.
Poate nu am inteles nici eu...complet...dar cum sa admiti partajul unei succesiuni despre care se probeaza, prin intampinare inteleg, ("paratii au venit cu un certificat de mostenitor din care rezulta ca mostenirea fusese dezbatuta la notariat, insa fara partaj..plus ca mai erau si alti mostenitori care nu erau chemati ca parati..") ca nu a fost dezbatuta legal, atata timp cat la dezbatere nu au participat toti mostenitorii ? Daca am inteles bine ca acei mostenitori nechemati au probat ca nu au fost chemati nici la dezbaterea notariala, atunci solutia instantei mi se pare corecta. Zic si eu si imi mentin parerea, considerind inadmisibilitatea bazata pe chiar necesitatea anularii anterioare a certificatului de mostenitor. Spun aceasta, deoarece in situatia descrisa, asa cum am inteles-o eu, vorbim de introducerea unei actiuni de partaj asupra unei mosteniri dezbatute atat incomplet, cat si, foarte probabil ilegal, iar acest din urma aspect este cel banuit de mine a fi fost probat de parati si care nu poate fi dedus decat de instanta, noua lipsindu-ne...intregul.:D Daca situatia nu este asa cum o banuiesc eu aici, atunci se poate vorbi de o solutie relativ "ciudata" si care poate fi atacata...dar...intregul...face adevarul!:bow:
Daca paratii nu au fost chemati in judecata ci doar au intervenit in proces actiunea nu trebuia respinsa ca inadmisibila.
Paratii puteau cere anularea certificatului de mostenitor dar nu se putea invoca inadmisibilitatea actiunii de partaj.
Cea mai corecta cale ar fi fost sa se judece pe cale separata cu privire la anularea certificatului de mostenitor si sa fie suspendat procesul de partaj la cererea paratilor.
Mai exista si posibilitatea ca paratii sa fie straini de mostenire...

avocat Claudiu Lascoschi
certificatul e bun..doar ca paratii mei in dosar erau mai putini decat in certificat..
si nu sunt nici reclamanti aia care lipsesc..
asta-i motivul pt care am crezut ca devin incidente disp art 673 indice 7..
insa bag de seama ca nu..cel putin la fond:D

sa nu credeti ca reclamantul meu a fost de rea-credinta..pentru ca am dovada de la camera cum ca nu a fost dezbatuta succesiunea..
apoi reclamantul fiind decendent al unui colateral., locuind in alta tara-sa zicem..nu mai stia ce neamuri si drepturi are fiecare:)...cred
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
ContSters163072, utilizator
milika: Ati intuit bine...chiar am banuit de rea-credinta reclamantul :) Daca situatia este exact cum o descrieti in ultima postare (si ca scuza de rigoare, nu am de ce sa ma indoiesc :bow: ), atunci aveti dreptate sa sperati in calea de atac.
Succes!

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral...fara succesiune dezbatuta ? gigelas gigelas Buna seara, Pe rolul Judecatoriei,s-a inregistrat un proces de partaj succesoral. Dar,succesiunile dupa ambii parinti decedati,nu s-au dezbatut. Tatal a ... (vezi toată discuția)
Partaj dorel13 dorel13 Am avut un proces in care, in cererea de chemare in judecata avocatul a scris \"partaj si iesire din indiviziune\" Este vorba despre un teren agricol de pe un ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral, excepþii TheThunder49 TheThunder49 Bună ziua! Sunt reclamant într-un dosar de partaj succesoral. De cuius(dec. 1998) a avut doi copii, unul dintre ei a predecedat anul trecut ( având un ... (vezi toată discuția)