m-am judecat cu un individ pt. un teren si am castigat la instanta de fond.a facut recurs.pe timpul recursului a decedat.la urmatorul termen a venit unul din copii lui si a anuntat decesul acestuia prezentand certificatul de deces urmand ca la termenul urmator sa aduca anexa cu mostenitorii lucru ce nu l-a mai facut.drept urmare instanta a hotarat suspendarea la termenul din 1martie 2010.in acest caz ce este mai convenabil pentru mine?.cineva mi-a spus sa astept perimarea dar nu prea am inteles ce inseamna aceasta si ce trebuie sa fac in continuare.instanta de fond stabilise ca individul sa-mi plateasca cheltieli de judecata dar nu era o suma mare intrucat o impartea cu alti protagonisti din care si niste institutii ale statului.rog explicatii pentru un necunoscator ale mecanismelor justitiei.
Mai pe scurt, perimarea presupune stingerea procesului prin lasarea in ,,nelucrare" timp de un an , din vina partii.Cursul perimarii poate fi intrerupt , la cererea partii care justifica un interes, si cursul perimarii se suspenda cata vreme procesul este suspendat si el.
Perimarea se constata din oficiu sau la cererea partii interesate.
Asteptati sa treaca termenul de perimare adica un an ce se implineste pe data cand s-a suspendat .Instanta de obicei le repune pe rol din oficiu pentru a le perima si veti fi citat pentru acel termen. Puteti si dvs. dupa implinirea termenului de 1 an sa solicitati repunerea dosarului pe rol in vederea perimarii iar la termenul ce se va fixa veti solicita cheltuielile de judecata .
Av.Ioana Cazacu
Termen
ada48
Buna ziua. Care este termenul in care un dosar suspendat potrivit art.244, alin.1, pct.1, poate fi repus pe rol, dupa ramanerea definitiva si irevocabila a ... (vezi toată discuția)