Buna seara.Sunt casatorit legal,dar sunt despartit de 10 ani,Am bani pentru a-mi cumpara o locuinta.Doresc sa stiu daca pot,daca exista vreo lege care sa-mi permita sa-mi cumpar o locuinta pe numele meu[bani obtinuti din munca mea],fara a o trece in actele de vanzare-cumparare pe sotia mea,care de fapt nu mai sunt cu ea.Stiu ca trebuia sa divortez demult dar ma preocupat strangerea de bani pentru locuinta.Am inteles de la un prieten ca ar exista o astfel de lege care mi-ar permite sa cumpar casa fara a o trece in acte.Cu respect va intreb daca se poate,si in ce lege ma incadrez.:(
Divort la urgenta nu exista, insa exista varianta desfacerii casatoriei prin acord , unde nu mai este necesara probarea motivelor de divort, deci o procedura simplificata si varianta desfacerii casatoriei din culpa comuna unde probatoriile sunt restranse fata de desfacerea casatoriei din culpa exclusiva.
Ca si termen nu se poate estima avand in vedere ca nu cunoastem pozitia paratei si nici ce termen va acorda instanta la depunerea actiunii.
Poate ca L.202/2010 proaspat intrata in vigoare va aduce minuni in acordarea unor termene mai scurte fata de cele de pana acum.
@pentru monalisa1500, da le cunoastem, insa mai exista si art.30 din c.fam.care prevede ca : al.1 Bunurile dobandite in timpul casatoriei de oricare dintre soti, sunt de la data dobandirii lor bunuri comune.
al.2 Orice conventie contrara este nula.
@ simonette12: :) stiu ce spune art 30 C Fam, dar eu am vazut contracte redactate exact cum am spus mai sus.:) daca nu ar fi fost ok, cartea funciara ar fi dat incheiere de respingere pe motiv ca nu se poate intabula ca bun propriu, ci ca bun comun...in contract scria clar:"vand liber de sarcini, ca bun propriu..."
daca esti casatorit ai posibilitatea sa cumperi un bun care sa devina bun propriu. mergi la un notar si spune-i asta. solitia este contract de vanyare cumparare cu procurator de fonduri. el iti va explica cu lux de amanunte.