Buna seara
Am fost chemata la parchet in calitate de parte vatamata in cauza privnd un dosar penal.As dori sa stiu daca aceata incadrare se poate schimba si ce demersuri ar trebui sa fac ca sa o contest.
Pai nu ati fost vatamat prin savarsirea vreunei infractiuni, de catre alta persoana?
Daca ati fost, sunteti persoana vatamata, iar daca doriti puteti fi parte vatamata in procesul penal, si, de asemenea, daca ati suferit si un prejudiciu, va puteti constitui parte civila.
Astfel, conform legii, persoana vatamata este persoana care a suferit o vatamare fizica sau morala prin infractiune si care se constituie ca parte in procesul penal.
Pentru a deveni parte vatamata in proces, trebuie sa faceti o cerere in acest sens. Sau, daca nu doriti aceasta calitate, puteti fi martor, ceea ce presupune ca nu mai puteti avea si calitatea de parte vatamata, deci, trebuie sa optati .
Am 2 dosare;-unul cu urmatoarele infractiuni art 180 ,193,205 fiind chemata la parchet in calitate de parte vatamata in cauza privnd un dosar penal.
Cel de al 2 lea art 220.tot cu acelasi inculpat dar dosare diferite(dosarele amandoua au ajuns la parchet iar despre cel de al 2 lea nu stiu nimic decat ca e la parchet).As dori sa stiu ce i se poate intampla.
Insulta a fost dezincriminata.
Daca formulati constituirea de parte civila,trebuie ca despagubirile solicitate sa fie dovedite cu probe(acte,martori,eventual expertiza,alte probe acceptate de lege),urmand ca instanta sa admita cererea dvs in masura dovedirii acesteia.
Insulta
cattie
Am sesizat instanta pentru fapta de insulta adresata mie pe site-ul unui ziar cunoscut si la prima infatisare nu mi s-a permis sa vad probele din dosar ,iar ... (vezi toată discuția)