avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de v-c
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de v-c

vreau sa cumpar o gars,numai ca vanzatorul este o pers de 73 ani...este aceasta pers in masura sa imi vanda respectiva gars. sau are nevoie de un certificat medico-legal ptr a nu exista nici un risc???
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:44, 29 Noiembrie 2010
In urma cu vreo 4 ani era obligatoriu ca notarul sa solicite ca un reprezentant al autoritatii tutelare sa asiste o persoana in varsta de peste 75 de ani la incheierea unui astfel de act. Daca lasa procura fiului, atunci notarul la care se face procura hotaraste daca solicita acordul autoritatii tutelare si a doi martori asistenti, eventual. De ce nu vorbiti cu notarul? Alegeti dvs.notarul la care sa fie incheiat actul de vanzare cumparare
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
actb, utilizator
pai tocmai la asta ma refeream,procura o face fiul-sau la un notar de-al lor,iar vanzarea ar urma sa se faca la un alt notar,ptr ca al lor mie nu-mi inspira incredere...daca face el(fiul)rost de imputernicire,de la notarul sau,va fi ok vanzarea?
Nu aveti decat doua solutii: fie acceptati ideea ca nici un notar intreg la minte nu isi pune pielea la saramura luand consimtamantul unuia care nu le mai are pe toate acasa, fie va cautati alta garsoniera !
am inteles,multumesc mult ptr raspunsuri,si scuze daca am fost prea insistent
Consider că răspunsurile şi îndrumările noastre au fost destul de clare şi la obiect. Mai mult nu putem face. Mult succes.

Alte discuții în legătură

Intocmire act vanzare cumparare imobil cumparator minor ginatoader ginatoader o matusa vrea sa faca un act de vanzare cumparare imobil intre ea si fiul meu in varsta de 17 ani si 7 luni se poate si cum ar trebui sa-l faca in asa fel ... (vezi toată discuția)
Semnatura persoana 91 de ani mihaierica mihaierica Buna ziua , Va rog , ma puteti ajuta cu un raspuns ? O persoana de 91 de ani poate semna un contract de vanzare - cumparare ? Multumesc , (vezi toată discuția)
Notari publici - neglijenta in serviciu georgemoto georgemoto Spre exemplu, la notar 2 batrani de 84 respectiv 86 au incheiat un contract de intretinere. Notarul spune ca acele 2 persoane varsnice sunt in ... (vezi toată discuția)