avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Atentie ! - E-mailurile în care sunt cerute date ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Atentie ! - E-mailurile în care sunt cerute date personale pentru rambursarea de impozite ºi taxe sunt atacuri de tip phising

Am primit un mesaj pe e-mail,cu urmatorul continut:

Ministrerul Finantelor Publice - Taxe si Impozite
Wednesday, November 24, 2010 10:59 PM
From:
"Ministerul Finantelor Publice" <serviciu@mfi.com>
Add sender to Contacts
To:
undisclosed-recipients
Dupa ultimele calcule ale activitatii dumneavoastra anuale am stabilit ca va sunt eligibile pentru primirea
unei rambursari a impozitului in conformitate cu sectiunea 501 (c).
Valoarea impozitului returnat este de 473,27 RON.
Va rugam sa ne trimiteti cererea de rambursare a impozitului si sa asteptati 6-9 zile pentru verificarea datelor introduse.
Pentru a accesa formularul de plata va rugam sa va completati datele aici :
[ link extern ]
Aceasta notificare a fost trimisa de catre Ministerul Finantelor Publice , Biroul de plati pentru persoane fizice.


MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Serviciul de Comunicare si Relatii Publice
sef serviciu : Cristian Marin
-------------------------------------------------------------

In temeiul sesizarilor la Ministerul de Finante Publice Bucuresti,
raspunsul este urmatorul:

Ministerul Finantelor: E-mailurile în care sunt cerute date personale pentru rambursarea de impozite şi taxe sunt atacuri de tip phising

Ministerul de Finanţe anunţă că e-mail-urile în care sunt cerute date personale pentru rambursarea de impozite şi taxe nu îi aparţin, serviciul de comunicare şi relaţii publice al ministerului neavând atribuţii în acest domeniu. "Referitor la mesajele de e-mail care circulă şi au ca subiect eventuale rambursări de impozite de către MFP, precizăm ca in urma investigaţiilor efectuate de către compartimentul de specialitate din cadrul instituţiei noastre, s-a constatat că IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail, nu face parte din cele aflate în dotarea Ministerului Finanţelor Publice, fiind vorba despre un atac informatic de tip phishing", anunta MFP intr-un comunicat.

"Începând cu data de 5 octombrie a.c. s-au primit numeroase sesizări telefonice, din partea unor instituţii, societăţi comerciale şi persoane fizice, cu privire la conţinutul unor e-mail-uri prin care erau înştiintaţi despre faptul că au de primit o rambursare de impozit scop în care li se solicita completarea unui formular conţinînd date personale, privitoare la contul bancar, card bancar etc.

Domeniul de web al instituţiei noastre este www.mfinante.gov.ro. Serviciul de comunicare şi relaţii publice, din cadrul Direcţiei de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă, nu are atribuţii in domeniul rambursării de impozite şi taxe. În cadrul acestei structuri nu există Biroul de plăţi pentru persoane fizice menţionat în e-mail.

Astfel, atenţionăm pe cei vizaţi să nu dea curs acestor e-mail-uri şi să nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societăţilor cărora sunt adresate. Menţionăm că o informare privind această situaţie a fost publicată încă din data de 5 octombrie 2010 pe site-ul www.mfinante.ro. De asemenea, vă informăm că au fost sesizate organele competente pentru soluţionarea acestei situaţii", se mai arata in document
Cel mai recent răspuns: Denean , utilizator 11:35, 29 Noiembrie 2010
C-am tarziu dar este bine si asa l-am prins pe individ este la racoare acum in franta
Va multumesc pentru promptitudine si felicitari pentru ca a-ti stopat acest tip de infractori .
Eu,am primit mesajul pe data de 24-noiembrie 2010 -,deci acum 5 zile.....(inclusiv Weekendul cand nu am verificat mesajele)
Daca l-ati prins pe autor...este OK.
Bafta si succes in continuare !=D>
este prins au lucrat la acest caz foarte multi oameni inclusiv FBI si IDTC Canada

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare cu semn de ? ili47 ili47 am primit acest e- mail ,fara nume de destinatar ,este ceva de genul ...escrocharie ? From: Ministerul Finantelor Publice <serviciu@mfi.com> ... (vezi toată discuția)
Nelamurire: administratia financiara trimite mail pentru rambursare impozit? danadaia danadaia Am primit acest mail pe adresa de mail a firmei sotului meu: Dupa ultimele calcule ale activitatii dumneavoastra anuale am stabilit ca va sunt ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipatã parþialã B. D. B. D. Sunt născut din 09.03.1951. După calculele mele pot ieşi în pensie anticipată parţială după data de 09.03.2011, îndeplinind 60 de ani şi având ... (vezi toată discuția)