avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 58 din vechiul cod penal1936 republicat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 58 din vechiul cod penal1936 republicat

stie cineva ce contine art 58 din vechiul cod penal1936 republicat?
Cel mai recent răspuns: ContSters176722 , utilizator 23:38, 29 Noiembrie 2010
CAPITOLUL V
Pedepse privative de drepturi
SECŢIUNEA I
Degradarea civică

Art. 58. - Degradarea civică consistă în:
1. destituirea condamnatului din orice funcţiune publică şi pierderea dreptului de a mai ocupa vreuna;
2. pierderea dreptului de a fi alegător şi eligibil, şi în general a tuturor drepturilor politice şi a dreptului de a purta decoraţiuni, medalii sau titluri onorifice distinctive, de a primi pensiune dela stat, judeţ sau comună;
3. incapacitatea de a fi numit jurat sau expert, precum şi incapacitatea de a fi întrebuinţat ca martor în acte autentice;
4. incapacitatea de a face parte din vreun consiliu de familie, de a fi tutor, curator sau consilier judiciar. Se exceptează cazul condamnatului politic care poate fi tutor, curator sau consilier judiciar al propriilor săi copii;
5. pierderea dreptului de a ţine o şcoală sau de a fi folosit în vreun institut public sau privat, ca: profesor, institutor, învăţător sau priveghetor, cu excepţia condamnaţilor politici.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul militar cl 2 rahova rahova Sunt confuz!!! Legea 574 din 14 decembrie 2004 (Legea 574/2004) Art. 1. - (1) Decoratia Semnul onorific In Serviciul Patriei pentru maistri militari, ... (vezi toată discuția)
Avocatnet 2013: oameni furioși. nu unul, nu trei, nu cinci. doisprezece. themis themis Am revăzut ieri un film. 12 Angry Man. Doisprezece oameni furioşi. Doisprezece juraţi chemaţi să decidă soarta unui om. Nu unul, nu trei, nu cinci. ... (vezi toată discuția)
Incotro sa o iau? laurentiu81 laurentiu81 Buna ziua, am o problema ce ma roade de ceva timp insa nu am gasit un raspuns clar...ce e drept nici nu am cautat foarte mult, dar poate si sper sa gasesc un ... (vezi toată discuția)