CAPITOLUL V
Pedepse privative de drepturi
SECŢIUNEA I
Degradarea civică
Art. 58. - Degradarea civică consistă în:
1. destituirea condamnatului din orice funcţiune publică şi pierderea dreptului de a mai ocupa vreuna;
2. pierderea dreptului de a fi alegător şi eligibil, şi în general a tuturor drepturilor politice şi a dreptului de a purta decoraţiuni, medalii sau titluri onorifice distinctive, de a primi pensiune dela stat, judeţ sau comună;
3. incapacitatea de a fi numit jurat sau expert, precum şi incapacitatea de a fi întrebuinţat ca martor în acte autentice;
4. incapacitatea de a face parte din vreun consiliu de familie, de a fi tutor, curator sau consilier judiciar. Se exceptează cazul condamnatului politic care poate fi tutor, curator sau consilier judiciar al propriilor săi copii;
5. pierderea dreptului de a ţine o şcoală sau de a fi folosit în vreun institut public sau privat, ca: profesor, institutor, învăţător sau priveghetor, cu excepţia condamnaţilor politici.
Incotro sa o iau?
laurentiu81
Buna ziua, am o problema ce ma roade de ceva timp insa nu am gasit un raspuns clar...ce e drept nici nu am cautat foarte mult, dar poate si sper sa gasesc un ... (vezi toată discuția)