avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de imprumut

Buna ziua.
Am un prieten care a imprumutat o persoana cu suma de 5000 euro, au facut amandoi un contract de imprumut in fata unui notar insa in contract nu s-a specificat vreo garantie . Din cate stiu eu contractul era valabil pe o durata de 3 ani de zile din care au mai ramas decat 6 luni de zile pt ca au tot amanat restituirea banilor prietenul meu tot sperand ca se vor intelege. Problema tocmai acum intervine pentru ca dupa ce a fost contactat un executor judecatoresc si s-a asteptat vreo 1-2 luni pana au venit de la primarie actele ce dovedeau ce bunuri si ce situatie financiara avea persoana care imprumutase, executorul i-a spus amicului meu ca l-a cautat persoana respectiva spunandu-i ca ar avea bani sa ii restituie avand salariu de aprox 3000$ dar cere o amanare de 6 luni de zile, executorul zicand ca este legala treaba aceasta.
Mie mi se pare foarte improbabil sa fie adevarat , cred ca este ceva foarte neregula la ce se intampla si as vrea sa stiu ce ar fi de facut.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:24, 29 Noiembrie 2010
Exista posibilitatea legala ca debitorul sa incheie inscris autentificat prin care sa recunoasca obligatia de plata si data concreta la care urmeaza sa achite integral suma
Daca spuneti ca din cei 3 ani au mai ramas 6 luni, inseamna ca datoria nu era scadenta. Atunci e posibila orice intelegere.
Nu trebuie sa se lase sa se implineasca termenul de prescriptie, in rest, pana atunci...sa plateasca cum vrea debitorul, macar sa plateasca.
Greseala mea...
ma refeream la faptul ca dupa 3 ani contractul nu mai era valabil insa plata conform contractului trebuia facuta acum 2 ani.
prietenul poate accepta aceasta varianta ca imprumutatul sa plateasca de buna voie in 6 luni, creanta nu se prescrie curand.
o problema ar fi daca in astea 6 luni ar vinde ce are... poate cereti infiintarea sechestrului asigurator pe o parte din bunuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea unor sume de bani date cu titlul de împrumut ciubipui ciubipui Am împrumutat unui prieten (la vremea aceea, 2008) 15.000 Euro cu contract de împrumut încheiat prin notariat, cu condiţia de restituire după 3 ani, ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unei sume imprumutate nicky8011 nicky8011 Am imprumutat un ,,prieten,, cu o suma de banii.Am incheiat un contract de imprumut,menționez că contractul de imprumut s-a incheiat la notar,dar nu s-au ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese la executor judecatoresc zoltan.robert zoltan.robert Buna seara, Vă scriu acest mesaj pentru a vă cere sprijinul în rezolvarea unei probleme. La data de 23.01.2009 am împrumutat unei persoane pe care o ... (vezi toată discuția)