avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de leasing financiar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de leasing financiar

La data de 19.09.2007 am acizitionat un autoturism dacia logan prin SA R.C.I Leasing Romania IFN SA.cu avans 4000ron si plata asigurari ! La data de 20.06.2008 aveam restanta 2400ron.Fiind internat de mai multe ori in anul 2008,am ramas cu ratele in urma.Internat la Sp.Militar Bucuresti in aceea perioada am primit tel ca masina va fi ridicata de catre firma de recuperare Millennium Services Securities in aceeasi zi la ora 15, pentru neplata ratelor.Am explicat situatia am cerut timp,ma externam peste patru zile si rezolv situatia.Nu am fost inteles,masina s-a ridicat conform procesului-verbal de predare-primire,dar firma de leasing atunci la tel sau dupa nu ma instiintat ca ratele restante sa le platesc! Dupa 18 luni mai precis pe 9.12.2009 primesc somatie de la executorul judecatoresc in baza at.387 si 411 Cod proc civ. in termen de una zi libera sa platesc suma de 2072,22 Eur+1167,32 lei +1153,84lei catre RCI Leasing ,precum 2331lei cu titlu de cheltuieli de executare! M-am pensionat nu am din ce plati,nici pina la aceeasta data nu am dat un ban,sint amenintat cu sechestru imobilului acesta fiind construita cu credit ipotecar! Ce solutie as avea sa ies din aceeasta problema sau cui ma pot adresa pentru solutionare ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 15:48, 29 Noiembrie 2010
Puteti face contestatie la executarea silita cu suspendarea executarii silite sau va duceti la executorul judecatoresc si semnati un angajament in care precizati ca veti achita lunar o parte din contravaloarea datoriei.
Ctr de leasing este titlu executoriu de aceea nu e nevoie de judecata ptr a fi pus in executare;
Daca ati predat autoturismul nu inseamna ca nu mai aveti obligatii fata de firma de leasing;
Luati legatura cu un avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing - executare silita bigbos bigbos am luat un logan in leasing in 2008 de la rci leasing si nu am mai putut plati ratele masina a fost recuperata de rci leasing cu rezilierea contractului bun ... (vezi toată discuția)
Executare silita de buna voie Cristian Fara Cristian Fara firma la care lucrez are(avea) o masina in leasing. in 2008 am ramas 3 rate restanta, am primit evident hartii amenintatoare, am platit , am ramas iar cu ... (vezi toată discuția)
Facturare cu tva 19% sau 24% a despagubirilor si ratelor restante unui contract de leasing reziliat symona_ana symona_ana Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in legatura cu un contract de leasing (reziliat). La sfarsitul contractului de leasing se calculeaza de catre firma de ... (vezi toată discuția)