avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... oare poate sa mi ia copilul???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

oare poate sa mi ia copilul???

am o fetita de 1 an si 6 luni,cand avea o luna tatal sau ne a parasit.apoi a inceput sa mi dea mesje ca o sa imi ia copilul ca a consultat un avocat si poate...de atunci m am mai intalnit cu el pe strada de 2 ori si se uita la copil 2 secunde si pleca.Acum a inceput maicasa sa ameninte ca mi ia copilu.Eu stiu ca nu poate si cred ca ameninta fara a se tine de cuvant,dar as vrea sa stiu ce drepturi ar avea tinand cont ca nu ia dat nici 1 ban ,nici o jucarie,sau sa i cumpere vrun medicament?sau ce ar trebui sa fac eu?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gargaritarita , utilizator 20:08, 29 Noiembrie 2010
larisa07 a scris:

am o fetita de 1 an si 6 luni,cand avea o luna tatal sau ne a parasit.apoi a inceput sa mi dea mesje ca o sa imi ia copilul ca a consultat un avocat si poate...de atunci m am mai intalnit cu el pe strada de 2 ori si se uita la copil 2 secunde si pleca.Acum a inceput maicasa sa ameninte ca mi ia copilu.Eu stiu ca nu poate si cred ca ameninta fara a se tine de cuvant,dar as vrea sa stiu ce drepturi ar avea tinand cont ca nu ia dat nici 1 ban ,nici o jucarie,sau sa i cumpere vrun medicament?sau ce ar trebui sa fac eu?va multumesc anticipat

Dupa parerea mea sansele tatalui sunt nule in acest caz.
Va trebui insa sa va aparati.
Ca tatal sa aiba castig de cauza trebuie sa demontreze ca dvs.nu ingrijiti copilul ,ca il maltratati,ca minorul are conditii de trai mai bune la el.Eu zic sa i-o luati inainte si sa depuneti actiune de stabilire a domiciliului si de fixare a pensiei alimentare.Altfel...nu se stie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata nerecunoscut danielaale danielaale Din precautie, nu l-am trecut pe tatal fetitei mele pe cerrificatul de nastere, are comportament agresiv si nu face nimic sa echilibreze relatia pentru binele ... (vezi toată discuția)
Divort ciobanuma@yahoo.com ciobanuma@yahoo.com In cazul in care solicit ajutorul parintilor pentru a ma sustine financiar pana imi voi gasi un loc de munca , ce sanse a-si avea de-a castiga custodia ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil minor... ella_80 ella_80 Cum pot proceda pentru a obtine custodia fiicei mele in varsta de 5 ani? De 4 ani fata locuieste cu bunica din partea tatalui acesta nefiind tatal ei ... (vezi toată discuția)