avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acte dosar somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acte dosar somaj

buna ziua ,
as dori sa stiu ce acte imi trebuiesc pentru a depune dosarul de somaj ,
avand dispozitia facuta.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: tomamonica , utilizator 15:48, 29 Noiembrie 2010
1. Acte necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj:

1. Actul de identitate, in original si copie;
2. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
3. Certificatul de nastere,in original si copie;
4. Certificatul de casatorie,in original si copie;
5. Adeverinta medicala , din care sa rezulte ca este apta de munca sau ca are eventuale restrictii medicale
6. Actele eliberate de organele financiare teritoriale,din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decit indicatorul social de referinta.
7. Declaratia pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu are loc de munca , nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii mai mici decit indicatorul social de referinta.

2. In afara actelor si documentelor enumerate mai sus care trebuiesc prezentate de toate categoriile de solicitanti de indemnizatie de somaj, in cazul persoanelor provenite din munca, cererea pentru acordarea indemnizatiei de somaj va fi insotita, dupa caz, si de:

a) Carnetul de munca, in original si in copie, sau, in cazul in care nu s-a intocmit carnetul de munca, adeverinta eliberata de angajatori si vizata de inspectoratul teritorial de munca, din care sa rezulte perioadele in care s-a prestat activitatea, precum si data si motivul incetarii raporturilor de munca sau de serviciu de la ultimul angajator
b) Copie de pe hotarirea definitiva de reintegrare in munca , atunci cind reintegrarea nu mai este posibila la unitatea la care persoana a fost incadrata anterior din cauza incetarii definitive a activitatii sau la unitatea care a preluat patrimoniul acesteia;
c) Dovada din care sa rezulte ca reincadrarea in munca nu mai este posibila din cauza incetarii definitive a activitatii angajatorului, respectiv adeverinta de la unitatea care a preluat patrimoniul unitatii in care persoana a fost incadrata anterior, din care sa rezulte desfiintarea postului;
d) Declaratie pe propria raspundere a persoanei in cautarea unui loc de munca , in cazul in care aceasta nu poate obtine dovada din care sa rezulte ca reincadrarea in munca nu mai este posibila din cauza incetarii definitive a activitatii angajatorului, urmind ca agentia locala pentru ocuparea fortei de munca sa verifice la organele competente veridicitatea .
e) Adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 174/2002, cu modificarile si completarile ulterioare;
multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termin ccc si vreau sa beneficiez de indemnizatie de somaj daniela_laura daniela_laura va rog, vreau un rasp. urgent!: :( termin condediul de crestere a copilului de 2 ani si firma unde am lucrat s-a inchis si as vrea sa stiu ce acte imi sun ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea ccc cipi33 cipi33 buna seara, sotia mea termina concediul pt ingrijirea copilului in 6 iunie iar firma la care a lucrat anterior nu o mai poate reincadra,prin urmare as dori sa ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? mitrofan emilia mitrofan emilia Buna ! Va rog sa-mi spuneti daca pot sa iau somaj in urmatoarele conditii: din 10.12.2008 pana in 16.09.2010 am lucrat la o firma privata cu norma intreaga ... (vezi toată discuția)