avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie decizie de impunere (finante)
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie decizie de impunere (finante)

Buna ziua
In urma unei contestatii facute la D.G.F.P ca urmare a unei inspectii fiscale de fond am primit urmatorul raspuns:

In vederea solutionarii contestatiei formulate de d-voastra,va solicitam sa ne precizati,in termen de 5 zile de la primirea prezentei adrese,daca intelegeti sa contestati decizia de impunere prin care s-a materializat inspectia fiscala,intrucat acest act constituie titlu de creanta susceptibil de a fi contestat potrivit prevederilor art.205 alin.(1) din O.G. nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala,republicat,care precizeaza: Impotriva titlului de creanta,precum si impotriva altor acte administrative fiscale se poate formula contestatie potrivit legii" coroborat cu pct.107.1 din Normele metodologice de aplicare a O.G. nr 92/2003 aprobate prin Hotararea Guvernului nr.1050/2004: "Asemenea titluri pot fi:a) decizia de impunere emisa de organele competente,potrivit legii".


Nu inteleg ce trebuie sa fac mai departe,nu am facut bine contestatia?
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
danadaia, utilizator
Cel mai recent răspuns: NICOLETA TUTUIANU , utilizator 11:36, 4 Decembrie 2010
DGFP ,pentru solutionare va intreaba daca inscrisul pe care ati inteles sa il adresati are titlu de contestatie
Daca interesul dvs este de a contesta decizia DGFP,solutionarea urmeaza sa fie declinata in favoarea instantei de judecata
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legale in vigoare, puteti contesta decizia in termen de 5 zile de la data comunicarii acesteia la organul emitent sau celui ierahic superior.
Pentru a ataca in instanta respectiva decizie, este obligatorie anexarea la plangerea introdusa, a rapunsului conducerii institutiei care a emis decizia sau a organului ierarhic superior celui emitent( art. 109c.p.c. asa cum a fost el modificat prin Legea 202/ 2010).
Cu stima !
Cei de la DGFP(cei care mi-au facut controlul) mi-au spus ca este de ajuns sa fac contestatie si sa depun acte care sa dovedeasca faptul ca nu stau lucrurile asa cum cred ei,nicidecum sa merg cu ei in instanta.Este vorba despre faptul ca la control au descoperit ca am luat mat.lemnos de la o firma care pe site-ul lor figura ca fiind inactiva in aceea perioada.Deci nu aveam voie sa cumpar de la ei in aceea perioada iar acum trebuie sa-mi opreasca impozit pe banii cu care am cumparat marfa de la aceea firma.Am luat legatura cu firma in cauza si mi-a pus la dispozitie acte care dovedesc faptul ca in aceea perioada firma era ok si ca a fost doar o greseala a celor care fac actualizarile firmelor pe site-ul fiscului.
Sper ca am fost destul de explicita.
exista o procedura prealabila ce trebuie indeplinita inainte de a merge in instanta. de aceea au cerut o precizare a naturii juridice a cererii depuse de tine. cel mai bine este sa trimiti o precizare in care spui ca cererea depusa de tine este o contestatie intemeiata pe art.213 Cod proc Fiscala.
Cei de la DGFP va intreaba daca contestati decizia de impunere (pentru ca aceasta este actul administrativ fiscal) sau ce altceva contestati. Probabil dv. ati contestat raportul de inspectie fiscala (care nu este act administrativ fiscal) si din start pierdeti contestatia pentru ca nu exista fondul problemei. Dv. trebuie sa specificati ca contestati decizia de impunere si sa motivati pe ce se bazeaza contestatia. Daca nu primiti un raspuns favorabil din partea biroului de contestatii al DGFP, puteti sa va adresati mai apoi judecatoriei in raza careia sunteti arondat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie B.E.C. ARION B.E.C. ARION unde poate fi contestat un proces verbal de control al DGFP pentru un control de fond!?:( (vezi toată discuția)
Contestatie decizie tva GABITU GABITU Buna ziua, Am urmatoarea speta: Am avut control ptr rambursare TVA. La data controlului nu am putut prezenta notificarea vanzatorului cu privire la ... (vezi toată discuția)
Raspuns de la dgfp privind solutionarea unei decizii de impunere suplimentara bianchita bianchita I n urma depunerii unei contestatii la DGFP am primit urmatorul raspuns: In vederea solutionarii contestatiei este necesar sa ne mentionati in scris in ... (vezi toată discuția)