avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea copilului

eu locuiesc cu concubinul meu si am o fetita cu acesta ...nu ne intelegem bine ba chiar m-a si batut odata... dak veau sa plec si sa depun o cerere de incredintarea copilului la tribunal..mentionez k fetita e pe numele lui....ce se intampla dupa aia cum decurg lucrurile o sa fie si concubinul chemat in instanta o sa fie un proces? mie frica de el e violent ..mi-a frica de cum ar reactiona dak ar trebui sa ne judecam...vreau mai multe detalii despre acest caz....
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:27, 29 Noiembrie 2010
el acum este plecat din tara si as vrea sa profit ce acesta situatie si sa actionez cu incredere...insa nu stiu cum ar decurge acest fel de proces tinand cont de faptul k el e recidivist un tip violent....mi-e mie frica stiu de ce este in stare ...ar trebui sa il reprezinte cineva la proces...singura ruda care o are in tara e tatal lui ...care sigur ii va tine partea...si eu o sa am nevoie de parintii mei ca martori banuiesc...
nu pot zice k el se poarta rau cu copilul sau nu are grija de el...
Daca paratul nu se afla in tara si cunoasteti adresa acestuia, va fi necesara citarea acestuia la resedinta din tara respectiva.
Daca nu o cunoasteti, va fi necesara procedura citarii prin publicitate conform art.95 c.pr.civ.insa aceasta dupa incuviintarea data de instanta in acest sens.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
si dak e la puscarie in alta tara.....cum o sa degurga acest proces?
este logic sa il cheme la proces.
cereti si plata pensiei de intretinere.
daca e in inchisoare, va fi citat acolo. va dura ceva mai mult, cu termene la un interval mai mare de timp. daca se constata ca procedura de citare a fost indeplinita, se va judeca in lipsa lui.
nu cred sa imputerniceasca pe nimeni sa-l reprezinte, costa f mult.. cu deplasarea notarului, traducere, apostila...
sa nu va fie frica de el !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de familie liliana_blonda82 liliana_blonda82 Buna seara.Locuiesc cu concubinul si fetita noastra cu chirie,lucrurile au mers bine pana le-au oprit din salarii 25%,el e politist,dupa care el s-a schimbat f ... (vezi toată discuția)
Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina ... Marius Mocanu Marius Mocanu Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina mea (mama fetei) a fugit cu altcineva în Italia, și nu vrea să îmi dea procura,și nu ... (vezi toată discuția)
Sotul meu violent ma ameninta ca imi ia fetita de numai 8 luni daca vreau sa divortez de el brya_deea brya_deea buna seara! ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi? st o mamik disperata, dak pot sa zic asa, din kuza sotului meu kre ar vrea sa-mi ia fetita.bebe meu are 8 ... (vezi toată discuția)