avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie.

Buna ziua!

Am urmatoarea problema.
Tata consuma alcool frecvent si o loveste pe mama. Mama ar vrea sa divorteze insa o ameninta cu moartea in cazul in care va face acest lucru.
Am motive sa cred ca o va face fiindca nu mai pune pret pe viata lui de cand are datori mari la banci si va pierde apartamentul, nu mai are servici, consuma alcool.
Pe mine m-ar interesa care sunt masurile de prevenire a acestei situatii in cazul in care initiaza actiune de divort.
Referire si la cazul in care nu are leziuni vizibile si nu poate scoate certificat medical.

Multumesc pentru atentia acordata!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:48, 27 Decembrie 2010
Din punct de vedere al relatiilor de familie ,raspunsul este usor.
Uniti-va toti,faceti "front comun" cu mama dvs,aparati-o si ajutati-o sa scape de acest calvar,eventual din punct de vedere juridic,daca aveti posibilitati,angajati un avocat ,care sa ii asigure o asistenta juridica cat mai profesionista.
Anuntati politia pentru orice incident si cautati sa aveti martori,alaturi de mama dvs pentru a o ajuta ,dar si pentru a spune adevarul in instanta.
Succes !
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Statul nu va asigura masuri de prevenire a unor astfel de situatii dar incercati sa va cautati un avocat care sa aiba timp de problema dvs.
Desi masuri de protectie nu ar exista se pot gasi solutii.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Statul nu va asigura masuri de prevenire a unor astfel de situatii dar incercati sa va cautati un avocat care sa aiba timp de problema dvs.
Desi masuri de protectie nu ar exista se pot gasi solutii.


Singurele solutii sunt vigilenta , ajutorul familiei si reactia rapida la "manifestarile" tatalui dvs.
Avocatul va poate ajuta doar prin sfaturi si prin redactarea si sustinerea unor plangeriu si actiuni in justitie.
Statul nu va asigura masuri de prevenire a unor astfel de situatii dar incercati sa va cautati un avocat care sa aiba timp de problema dvs.
Desi masuri de protectie nu ar exista se pot gasi solutii.

Claudiu, imi pare rau dar eu nu pot sa-ti accept opinia.
Daca ar fi asa, nu ar mai exista justitie si cai de stopare a violentei, de orice natura, inclusiv cea domestica...ci am fi in jungla, in care scapa doar cel puternic...Lucru total eronat!
Mama abuzata poate solicita, printr-o reclamatie, si ajutorul Directiei de Protectie a Copilului de la domiciliul acesteia, pentru a se efectua o ancheta sociala in ceea ce priveste abuzurile la care tatal isi supune copiii, chiar indirect, prin abuzurile directe la care o supune pe mama si la care asista copiii, traumatizandu-i psihic...Aceste traume pot fi atat de pregnante incat sa nenoroceasca acei copii pe toata viata si sa devina niste inadaptati, niste psihopati...Acest act ii va fi util in demersurile juridice mentionate mai jos.
Daca mama nu are posibilitati materiale, se poate adresa cu o cerere de ajutor public judiciar la Baroul de avocati pentru desemnarea unui avocat din oficiu care sa redacteze si sa-i sustina interesele in ceea ce priveste:
- actiunea de evacuare a sotului turbulent din locuinta comuna,
- actiunea de divort;
- actiunea de partaj;
- plangerea penala pentru loviri si alte violente sau pentru vatamare corporala, dupa caz (este necesar insa un certificat medico legal care sa constate vatamarile corporale provocate de sot si martori, chiar si indirecti).
Succes! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa partaj = tot violenta mis_deea mis_deea Buna ziua, apelez la dvs cu speranta unui rasp. Acum 2 luni d zile s-a incheiat divortul si partajul mamei mele, dupa o casatorie d 30 d ani. La partaj s-a ... (vezi toată discuția)
Trauma copilului la divort monika23 monika23 :((CUM SE POATE EVITA TRAUMA DE ZI CU ZI A COPILULUI CARE SUPORTA ACTIUNEA DE DIVORT INSOTITA DE AMENINTARILE TATALUI ? (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in alt judet pe perioada divortului Bobocea Laurențiu Bobocea Laurențiu Buna ziua! Casnicia parintilor mei este una specifica satelor din Bacau (sau din Moldova in general). Tatal alcoolic si violent, mama care e nevoita ... (vezi toată discuția)