avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Hotarare Aga pentru retragere administrator si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Hotarare Aga pentru retragere administrator si schimbare de nume

Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, cum trebuie sa fie facuta hotararea AGA in cazul in care unul dintre asociati isi schimba numele prin casatorie si doreste sa renunte la functia de administrator?
Ulterior, stiu ca trebuie modificat actul constitutiv, dar nu stiu cum trebuie sa "sunt" aceasta hotarare

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 14:17, 1 Decembrie 2010
Este un document simplu prin care asociatii hotarasc de comun acord modificarile solicitate, insa daca depuneti aceasta hotarare la Reg. Comertului, trebuie sa contina si un contor de cuvinte, si sa fie prezenti ambii asociati. Nu e mare scofala dar sunt niste pasi de urmat in redactarea acestui document. Fara acest contor, Registrul nu va publica modificarile, intrucat ei taxeaza in functie numarul de caractere pe care il are documentul.
Da, aceasta trebuie depusa la ORC, din cate stiu , impreuna cu copia CI si actul constitutiv actualizat.

Ce reprezinta acest contor? Cate caractere trebuie sa contina hotararea?
Aceasta hotarare o vom face noi, cei doi asociati
Actul constitutiv tot eu il voi redacta cu modificarile de rigoare. Si la acesta e nevoie de acel contor?E obligatoriu un anumit numar de caractere pe pagina?


Multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
Valentina_D, utilizator
Pentru inregistrarea, la Registrul Comertului, a mentiunilor privind schimbarea numelui in urma casatoriei si a retragerii din functia de administrator aveti nevoie de urmatoarele documente:
- hotararea asociatilor care sa cuprinda modificarile mentionate
- act aditional la Actul Constitutiv
-Act Constitutiv actualizat
- Copie Certificat de casatorie
- Cerere de mentiuni (formular tip ONRC)
- taxe de registru
Nu exista o limita privind numarul de caractere nici pentru actul aditional, nici pentru Hotarare. In schimb, este nevoie de contorul de cuvinte pentru Actul Aditional, din care sa reiasa cate caractere cu spatii exista in Actul Aditional pentru a fi intocmita taxa de publicare in Monitorul Oficial.
In cazul in care va fi numit un nou administrator, pe langa documentele sus mentionate, trebuie depusa o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa faptul ca indeplineste conditiile legale pentru aceasta functie, precum si un specimen de semnatura pentru noul administrator.

Nagy Noemi
Multumesc

Mai este nevoie si de act aditional in conditiile in care vom avea actul constitutiv actualizat?

Si o ultima intrebare:
Pentru actul constitutiv actualizat, contorul de caractere se ataseaza ca anexa pentru fiecare pagina in parte a actului?Pare stupid, sau poate se ataseaza ca anexa contorul cu numarul total de caractere cuprinse in actul constitutiv?
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
Valentina_D, utilizator
Aveti nevoie de act aditional chiar daca aveti actul constitutiv actualizat.
Pentru actul constitutiv nu aveti nevoie de contor de cuvinte. Acesta este necesar numai pentru actul aditional.

Nagy Noemi

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator srl Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Imi puteti indica va rog frumos care sunt pasii pentru schimbarea administratorului unui SRL? Din momentul in care se hotaraste in sedinta AGA ... (vezi toată discuția)
Acte necesare suciu_diana suciu_diana Buna ziua, care sunt pasii de urmat pentru completarea actului constitutiv, al unui SRL, cu mai multe coduri CAEN si inregistrarea acestuia la Reg Com? ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni Maria Iorgus Maria Iorgus am facut o cesiune de parti sociale la societatea mea ,cit timp dureaza documenetele la Registrul comertului (dupa noile reglementari) ?multumesc (vezi toată discuția)