avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... ce contribuþii plãtesc pfa-urile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

ce contribuþii plãtesc pfa-urile

Dacă sunt angajată cu carte de muncă şi am un PFA ce mai plătescpentru că OUG 58/2010 şi normele metodologice nu m-au lămurit.Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: ivanka82 , utilizator 13:14, 9 Decembrie 2010
OUG 58 a fost modificata de OUG 82 si PFA-urile au iesit de sub incidenta ei. In cazul dumnevoastra trebuie sa platiti impozit pe venit si contributia la sanatate.
Buna ziua, sunt in aceeasi situatie, sunt angajata cu carte de munca si PFA. Ce acte am nevoie pentru a plati contributia pentru sanatate si unde trebuie sa merg? Se plateste trimestrial? Sunt gravida si in 2011 voi intra in concediu de crestere a copilului, daca nu am platit contributia la sanatate (PFA-ul l-am infiintat in noiembrie 2010) vor mai fi luate in calcul veniturile ca PFA la stabilirea cuantumului indemnizatiei? Daca platesc si contributia pentru concedii medicale pot beneficia de indemnizatie de maternitate si pentru veniturile din PFA?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
ivanka82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa venituri ocazionale daniela1011 daniela1011 Buna ziua, sunt angajata cu carte de munca la o firma si in acelasi timp anul trecut, respectiv ianuarie 2011, am realizat o singura data venituri din ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa Radu Aura Radu Aura Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce obligatii declarative ( declararatii catre buget) are un angajator intr-un contract de prestari servicii cu o persoana ... (vezi toată discuția)
Întreprindere individualã ºi declaraþia de ºomaj ºi cas kgi_csilla kgi_csilla Bună ziua, Am a întrebare: Trebuie plătit contribuţia de şomaj şi CAS în cazul unei II înfiinţat în anul 2009 care realizează venit lunar pe baza ... (vezi toată discuția)