avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare servicii fara factura
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare servicii fara factura

- Am facut un contract cu o firma SRL , pentru un serviciu de proiectare
- Am predat lucrarea beneficiarului cu proces verbal pe data de 01 sept.2009
- Am primit un avans cca. 25% in bani ches, dar nu am dat factura nici pentru avans nici pentru toata lucrarea. Beneficiarul a cerut verbal o amanare a platii de circa un an, deoarece nu are bani, urmand sa-i dau factura pentru toata suma. Beneficiarul a facut o investitie intr-o constructie cu 8 apartamente, pe care nu a reusit sa o termine ( este in lucru ) si deci nu si-a recuperat investitia prin vanzarea apartamentelor.
- Am primit un Bilet la Ordin emis pe data de 03/2010 fara a fi completat data scadentei
- Intrebarea este cum imi pot recupera banii pentru lucrarea efectuata. Beneficiarul ma amana in continuare
Cel mai recent răspuns: ContSters160568 , utilizator 17:03, 1 Decembrie 2010
Depuneti biletul la ordin la banca pentru decontare.
1.Emiteti factura, solicitati plata debitului in termen de 15 zile.
2. Solicitati o conciliere in privinta stingerii obligatiilor contractuale.
3. Completati data BO si dati-l la plata, iar dac este refuzat si se intra in CIP, investiti-l cu formula executorie si apoi executati-l silit
Buna ziua,
Emiteți factura pentru valoarea contractului, chitanță pentru banii ce i-ați primit cash şi încercați o eșalonare a creanței.
Din moment ce nu a reuşit să termine şi să vândă acele apartamente este clar că nu are disponibilităţi. Încercaţi să esalonaţi plata.
Biletul la ordin este reglementat de legea 58/1934 și puteți sa va uitați la articolul 104 si 105. Dacă nu are completată data este cu scadentă la vedere. Întrun an de zile de la emiterea lui trebuie să-l introduceți în bancă, pentru a nu fi considerat tardiv introdus.
Cu riscul de a mă repeta, sfatul meu este de a încerca să obţineiţi o eșalonare din partea debitorului.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin xerxes xerxes buna seara! daca o societate comerciala a emis un B.O. cu titlu de garantie, fara a mentiona data scadentei, iar creditorul a completat ulterior data ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin iliescuelena iliescuelena Ca soc. sunt intrun litigiu cu o alta soc. termen de judecata este anul viitor, cred ca a gasit un bilet la ordin vechi dat in alb. Intrebarea mea este : avea ... (vezi toată discuția)
Comercial-penal tuborgulet tuborgulet Buna ziua tuturor. Am eliberat un BO cu scadenta la data x Inainte cu doua zile am cerut prin telefon sa nu il introduca la scadenta promitand in schimb ... (vezi toată discuția)