avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic in acte - in realitate prezent la serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic in acte - in realitate prezent la serviciu

Buna ziua
Lucrez la o firma care, pentru a se sutrage de la plata impozitelor si taxelor catre stat pe hartie figuram in somaj tehnic 90% din angajati, in realitate in perioada respectiva noi fiind prezenti la serviciu.Mentionez ca firma a avut o productie foarte mare in perioada respectiva iar eu am acte doveditoare ca am lucrat in acele zile.Mentionez ca am fost obligati sa semnam ca suntem de acord cu somajul tehnic si amenintati ca vom fi dati afara, iar in aceasta perioada se gaseste foarte greu un loc de munca.Doresc sa stiu daca aceasta ilegalitate (probata cu documente) este considerata caz penal.Totodata doresc sa precizez ca nu ne-am ridicat dreprurile salariale de 2 luni spunandu-ne "cui nu-i convine sa plece".Pe forumul My job 80% din cazurile cu reclamatiile la ITM spun ca nu au fost rezolvate favirabil (cu toate ca au avut probe) ba mai mult nici nu le-a pastrat confidentialitatea.Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:56, 1 Decembrie 2010
Sa depuneti o sesizare la ITM in care mentionati detaliile referitoare la : neplata salariilor, faptul ca sunteti in somaj tehnic si angajatorul va cheama la munca , orarul in care lucrati ...
In mod normal inspectorii ITM ar trebui sa efectueze un control la angajatorul respectiv fara a divulga persoana care a facut sesizarea...
Va multumesc...sper sa rezolv fara a ma afecta cumva.Insa nu mi-ati raspuns unde se incadreaza aceasta ilegaliate caci daca primesc doar o amenda nu-i afecteaza financiar foarte mult.
Angajatorul poate fi acuzat de evaziune fiscala ..
Cu aceeasi problema ca Laura ma confrunt si eu!
Si mai este o problema: Din cate stiu eu conform codului muncii intreruperea contractului inseamna ca nu merge vechimea in munca dar conform ordonantei care regelemteaza somajul tehnic salariatul merge in continuare cu asigurarile.
Deci in perioada de somaj tehnic merge sau nu vechimea in munca?

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic? nelamurire vio_adriana vio_adriana din anumite motive firma la care lucrez a trimis o anumita parte din angajati in somaj tehnic...insa acest lucru este doar in acte pt ca noi continuam sa ne ... (vezi toată discuția)
Sesizare la itm Muresan Felicia Muresan Felicia Sotul meu vrea sa faca o sesizare la ITM deoarece firma l-a obligat sa lucreze normal pe perioada somajului tehnic si nu a primit toate drepturile salariale ... (vezi toată discuția)
Probleme somaj plecate de la necompletarea cartii de munca magdabip magdabip Firma la care am fost angajata a facut concedieri colective si acum sunt in somaj. Din cauza ca firma nu a platit contributiile datorate statului pe o perioada ... (vezi toată discuția)