avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiuni informatice grup organizat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiuni informatice grup organizat

Buna ziua,

Cine ma poate ajuta intr-un caz de infractiuni informatice in care persoanele arestate sunt pe arest preventiv de 8 luni de zile. Este legal?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 09:02, 3 Decembrie 2010
In principiu este legal! Daca persoanele respective sunt in arest de 8 luni insamna ca s-a trecut deja la judecarea fondului. De ce nu s-a incercat pana acum o liberare provizorie sub control judiciar? Este vreo incadrare peste 18 ani?
Oricum, relatarea dvs este extrem de vaga si nu va putem oferi un raspuns foarte exact. Poate detaliati putin!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Probabil ca, la sfarsitul mandatului de arestare preventiva, mandatul se prelungeste, intrucat se considera ca infractorii sunt un pericol real in libertate.
Cunosc numarul dosarului. Se judeca fondul la Tribunalul Valcea. Unde pot sa gasesc mai mutle informatii daca cunosc numarul de dosar?
Este legal.
Conform art. 136 si 148 C.pr.pen arestarea se poate dispune pentru temeiurile
prevayute de C.pr.pen.
Această măsură se menţine atît timp cât nu au dispărut sau modificat temeiurile care au fost avute în vedere la luarea acestei măsuri!
nu puteti cunoaste continutul dosarului decat daca sunteti parte in proces (nu martor) ori in prezenta avocatului partilor la arhiva instantei.

Alte discuții în legătură

Nedumerire masura preventiva dosar penal dia2120 dia2120 am avut interdictie de a nu parasi localitatea care a expirat,timp in care nu s-a efectuat nici o cercetare cu toate ca am propus cca 3 probe pt a dovedi ... (vezi toată discuția)
Caz de nulitate? cezar99 cezar99 este legal ca la un proces penal inculpatul sa aiba pe langa avocat din oficiu si avocat ales?as dori cateva detalii de la un cunoscator (vezi toată discuția)
Santaj ZburleaFlorin ZburleaFlorin Buna ziua!!! In urma cu 5 zile un prieten de-al meu a fost arestat pentru Santaj mai exact a cerut o suma de banii la o persoana si persoana respectiva a ... (vezi toată discuția)