avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare administrator srl.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare administrator srl.

buna ziua.
schimbarea administratorului unei societati(srl) se poate face numai printr-un act aditional sau trebuie efectiv act de vanzare-cumparare ptr societate.doresc sa preiau societatea si nu stiu care este modalitatea.
va doresc o zi buna.succes.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 10:00, 2 Decembrie 2010
Daca doriti sa preluati societatea trebuie sa faceti un act aditional sau o hotarare/decizie a asociatilor de cesiune a partilor sociale si schimbare administrator. Si in situatia ca doriti sa fiti doar administrator trebuie sa faceti acest demers. Suplimentar va trebui sa faceti un act constitutiv actualizat care aduce la zi modificarile efectuate.
Buna ziua !
Schimbarea administratorului intr- o firma este una, iar schimbarea administratorului ca urmare a vanzarii firmei este altceva.
In primul caz este nevoie de o decizie ( in cazul societatilor cu asociat unic) sau o hotarare ( in cazul societatilor cu mai multi asociati).
In cel de- al doilea caz( in urma vanzarii firmei), este necesara incheierea procedurii vanzarii. In acest sens trebuie intocmit contract de vanzare- cumparare in forma autentica, apoi la ORC se intocmesc documentele de inregistrare .
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Marius Zaharia, Avocat
sau trebuie efectiv act de vanzare-cumparare ptr societate.doresc sa preiau societatea si nu stiu care este modalitatea.

Nu exista act de vanzare cumparare !!
Se numeste cesiune de parti sociale ..
Toate modificarile la actul constitutiv se pot face in aceeasi Hotarare/ Decizie a asociatilor adica:
- cesiune
- schimbarea adm
- schimbare sediu social etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale Cristina Vasile Cristina Vasile La un srl, cei doi asociati din care unul este si administrator vor sa cesioneze partile sociale unei terte persoane care sa fie asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare srl anamariacelik anamariacelik care sunt pasii de parcurs pentru a vinde un SRL? ma intereseaza pentru ca un anume asociat la firma x a vandut firma (SRL),intocmind un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale srl simao simao Buna ziua, Sunt asociat (50%) si adminsitrator al unui SRL. Doresc sa cedez toate partile mele sociale unui tert si de asemenea sa renunt la calitatea de ... (vezi toată discuția)