avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reprezentare conventionala in procesul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reprezentare conventionala in procesul penal

Vin cu o intrebare. Sunt licentiat in drept si vreau sa imi reprezint o ruda (de gradul 3) intr-un proces penal, in cadrul unei plangeri impotriva deciziei procurorului (278^1), la judecatorie. Ce drepturi am (si ce drepturi nu) in instanta in cadrul procesului penal ca reprezentant conventional?
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
drept2004, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:02, 3 Decembrie 2010
Apararea nu este obligatorie in acest caz. Partea are calitatea de petent, nu de invinuit/inculpat, deci nu este incident RIL-ul 27/2007, privind asistenta in procesul penal. De altfel, aceasta faza este una incidentala si nu ne aflam in cursul procesului penal; acesta a luat sfarsit (pana la solutionarea plangerii) prin ordonanta procurorului (confirmata) de netrimitere in judecata.
Si eu apreciez ca il puteti reprezenta printr-o procura autentica.
Bine... sa nu va surprinda daca veti avea probleme in instanta:) Aceste cazuri sunt relativ rare in materie penala si s-ar putea sa surprindeti instanta.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Opinia mea este ca puteti reprezenta numai pe latura civila a procesului penal sa-l reprezentati, nu si pe latura penala, indiferent ca este parte vatamata ori inculpat.
Asistati-l din umbra...nu oficial.
Eu am vazut situatii in care s-a reprezentat persoana in astfel de procese pe baza unei procuri autentice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparator in procesul penal jethrotullb jethrotullb Poate fi aparator in procesul penal un magistrat care este sot sau ruda apropiata cu partea pe care ar reprezenta-o sau doar un avocat poate avea aceasta ... (vezi toată discuția)
Reprezentare conventionala de catre juristi pentru rude in procesul penal Marius Bote Marius Bote Buna seara . Am si eu o neclaritate legala. Reprezentarea conventionala din procedura civila, de catre juristi, a rudelor acestora pana la gradul doi ... (vezi toată discuția)
Am primit citatie victorbarnea victorbarnea Am primit citatie in care sunt chemat la Curtea de Apel sectia penala si pentru cauze cu minori, in calitate de intimat, in proces cu X in calitate de petent ... (vezi toată discuția)