avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intrerupere prescriere
Discuție deschisă în Executare silită

intrerupere prescriere

buna ziua. am o prietena care, in 2004 a facut un credit pe firma ultima rata urmand sa fie platita in 11.2006. pana acum o luna nu a primit nimic de la banca, nici o somatie, nimic(firma s-a lichidat in 2008). acum o luna a primit instiintare sa se prezinte la banca unde cu stupoare a aflat ca mai are 200mil de plata desi ea achitase tot debitul in martie 2007(nemaipastrand chitanta!). executoarea bancii a pus o sa faca o intelegere , respectiv ca plateste 3 mil lunar ca sa n o execute. la cateva zile dupa primeste somatia de executare, inscrisa in CF cu un nr. de dosar de executare din 01.2007! ce vreau eu sa va intreb este daca datoria(sau ce numeste banca datorie) mai este prescrisa sau nu si de ce se merge pe un dosar de executare din 2007. multumesc
Cel mai recent răspuns: lucinda2010 , utilizator 18:19, 15 Decembrie 2010
Daca este credit pe firma termenul de prescriptie este de 5 ani
ynocentta a scris:

Daca este credit pe firma termenul de prescriptie este de 5 ani


Termenul de prescriptie este tot de 3 ani ...
In dosarul de executare ce anume trebuie sa plateasca? deoarece din ce ati postat eu nu am inteles.I
Inteleg ca a achitat tot debitul.
nu stie nici ea. executorul bancar nu i a aratat dosarul de executare iar in somatia primita este trecuta suma de 20000 ron debit neachitat - atat! fara nici o explicatie.
si ce nu inteleg eu este ca, totusi, ca parte direct implicata ai dreptul LEGAL sa citesti macar ce este in acel dosar de executare.
Sa revin cu ultimele noutati! prietena mea a facut contestatie la ex, respectiv suspendarea ex. silite. In paralel a depus cerere de recuzare a executorului si aici SURPRIZA : s-a atasat dosarul de ex. care nu continea decat contractul de imprumut, somatia de plata si cea a ex. NU EXISTA NICI O INCUVIINTARE A EX:SILITE!(pt.ca nu aveau pe ce baza sa o ceara) Cum e posibil? Deci s-a ajuns in faza de notare in CF, de poprire pe conturi fara nimic? Pe ex astia nu i verifica nimeni?Si cum o alta banca accepta poprirea pe ct. fara sa verifice?Pai atunci orice somatie de la ex. e considerata legala - daca se prinde prostul.... Daca prietena mea era o persoana de la tara, care nu stia sa se descurce isi pierdea casa?

Alte discuții în legătură

Prescriptie/perimare la încuviinţarea executarii silite credit bancar. glteca glteca Buna ziua. In anul 2006 am luat un credit bancar pe o perioada de 10 ani. Ultima rata pe care am putut sa o achit a fost in luna Noiembrie 2007. Dupa care ... (vezi toată discuția)
Perimare lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)