Am intrerupt abonamentul la telefonie mobila acum peste 3 ani in urma. Desi am cerut inchiderea din timp a abonamentului s-a mai emis o ultima factura ce nu a mai fost platita niciodata in valoare de 200 ron. KOS-ul ma vaneaza de ceva timp cu numeroase amenintari de dare in judecata, etc. Mai nou exista amenintari cu privire la executarea silita si adresarea unui "executor" pentru recuperarea datoriilor. Exista vreo baza de bun simt in ce spun ei sau s-a intors lumea cu susul in jos? Decand exista executari silite fara pronuntarea judecatorilor intr-un proces in care partile isi prezinta argumentele? Plus ca datoria e mai veche de 3 ani si s-a subscris. Nu mai zic ca suma de plata era de 200 ron la care au adaugat penalizari in valoare de 280+ ron.
Ce ma intereseaza pe mine: imi scapa mie ceva sau se poate apela la un executor judecatoresc fara a trece printr-un proces?! (bunul simt imi spune ca e imposibil).
Pentru recuperarea datoriei [editat] trebuie sa deschida un proces pe calea dreptului comun sau prin procedura somatiei de plata.
In cazul in care datoria este mai veche de 3 ani puteti invoca exceptia prescrierii dreptului la actiune.
Puteti contesta de asemenea sumele introduse de catre [editat] si care nu sunt prevazute in contractul dvs.
Da. Din pacate, cheltuielile de urmarire, executare silita tot dvs. le suportati, umflate cum sunt. De dovedit corectitudinea cheltuielilor, ar trebui sa CONVINGETI :D un expert contabil sa ateste justetea sumei. Spun sa convingeti, pentru ca e destul de imbacsita cercetarea. Bancherii si ceilalti stiu ei de ce....
corect raspunsul postat de adriana.Penalitatile si cheltuielile ce se adauga debitului principal de 200 lei trebuie justificate de recuperator in instanta.De regula sunt corect calculate,in baza contractului incheiat de dvs. cu firma de telefonie.Ae trebui sa stati linistit.Comparativ cu alte firma de recuperare in domeniui(Mars.....) firma dvs. de recuperare nu deschide procese in instanta pentru recuperarea unor astfel de sume de bani.In schimb va continua sicanarea(telefonic pri prin diferite "somatii").Nu mai semnati de primire.
Taxa executorului
biaden
Buna ziua! As dori sa va intreb daca este posibil ca executorul sa incheie doua procese pentru acelasi contract de credit si practic sa incaseze onorariul de ... (vezi toată discuția)