avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Buna seara.
Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: "a circulat fara a detine rovinieta valabila. Fapta constituie contraventie si se sanctioneaza conform art. 8 alin.(1) din OG 15/2002 si sanctionata conform art. 8 alin. (2) din OG 15/2002".
In acelasi PV scrie ca sunt obligat sa platesc si "tarif de despagubire" conform art.8 alin. (3) din aceeasi OG 15/2002, ori din ce am gasit pana acum in textul OG suna cam asa: "(3) Sumele încasate în urma aplicării amenzilor se fac venit la bugetul de stat în proporţie de 75%, diferenţa de 25% revenind, ca venituri extrabugetare, Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. sau Ministerului Administraţiei şi Internelor, după caz."
O alta nelamurire a mea este ca, la data cand am fost scanat de camera (pe A2, km 12) aveam rovinieta valabila(expira pe 31.01.2011)...problema e ca acea rovinieta este platita pe numerele vechi de inmatriculare a masinii (am cumparat masina cu tot cu rovinieta platita...si cum se face pe masina, nu pe proprietar).
Are vre-un rost sa contest acest PV si sa scap de "cadoul" de Mos Nicolae sau sunt bun de plata?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: roadx , utilizator 20:27, 25 Decembrie 2014
In mod normal , la cumpararea masinii , rovinieta poate fi transferata noului proprietar daca este valabila , dar pentru asta trrebuie sa mergeti la un birou CNADNR.
Daca nu ati facut-o , masina apare ca neavand rovinieta valabila.
Puteti contesta , cu succes zic eu , P.V. - pentru acest motiv, sunt sanse mari sa vi se admita contestatia .
Cat v-a amendat ?
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
nici prea mult...dar nici putin...250lei+contravaloarea rovinietei pe 1 an(inca 28)
am uitat sa mentionez ce reprezinta 28...sunt euro...
Rovegneta se face pe numarul de inmatriculare al autoturismului,daca aveti in continuare aceleasi numere de inmatriculare este valabila indiferent cine a cumparat-o,dvs sau vechiul propietar.



O seara placuta,
Referitor la vizita la biroul CNADNR...nu am facut-o...rovinieta figureaza in baza de date la data cand a fost facuta poza nr vechi...

Alte discuții în legătură

Contestatie rovinieta valisox valisox pe scurt, am cumparat o masina pe data de 1 iunie care nu avea rovinieta. dupa semnarea contractului de vanzare cumparare am plecat spre primul petrom si am ... (vezi toată discuția)
Contestare pvcc rovinieta - buna-credinta a contravenientului zetubald zetubald Buna ziua, Speta: Am primit prin posta un PVCC pentru ca am circulat in data de 04.09.2011 pe drumurile publice fara a detine o rovineta valabila. Initial ... (vezi toată discuția)
Contestare pvcc rovinieta danutzzul danutzzul Buna ziua, Problema mea este putin mai atipica fata de cele prezentate pana acum de alti utilizatori ai acestui forum. Am primit pana acum 3 PVCC emise de ... (vezi toată discuția)