avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in revendicare prin comparare de titluri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in revendicare prin comparare de titluri

As dori sa stiu daca este posibila o actiune in revendicare prin comparare de titluri in urmatorul caz. Mai precis, am un titlu de proprietate (mostenit de la matusa mea decedata) pentru o suprafata de teren, pe care ea a obtinut-o in urma unei hotarari irevocabile, in calitate de mostenitoare a tatalui sau, care este inscris in registrul agricol din 1959-1963.
Pe de alta parte, o ruda oarecare a obtinut o alta hotarare irevocabila in numele unui autor care nu apare in registrul agricol din 1959-1963 si nici in recensamantul agricol din 1948, anuland suprafata atribuita anterior matusii mele. Aceasta ruda nu are insa titlu, ci doar hotararea irevocabila respectiva.
Termenul este depasit pentru a pune in discutie contrarietatea celor doua hotariri irevocabile. Este posibil sa incep o actiune care sa compare titlul matusii mele cu hotararea judecatoreasca a partii adverse ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: diana58 , utilizator 23:32, 3 Decembrie 2010
Asta este esenta actiunii in revendicare.
Dar cine dintre dvs. si-a intabulat dreptul de proprietate?
Nici una dintre cele doua parti nu are intabulare.
Ok, ce va impiedica sa faceti cadastru si sa intabulati repede?
Faptul ca hotararea irevocabila a partii adverse anuleaza hotararea irevocabila anterioara a matusii mele. Oricum, ruda respectiva s-a opus violent oricarei masuratori cadastrale, arogandu-si dreptul de proprietara.
De la o nota pe scara de la 1 la zece, cat de necesara e intabularea pentru a castiga procesul?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarari irevocabile contradictorii pe legea 18/1991 diana58 diana58 1) Doresc sa stiu care din urmatoarele decizii irevocabile este valabila. Prima a fost pronuntata in 1997 si, conform legii 18/91,da dreptul matusii mele la ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate Mustatea Ioana Mustatea Ioana De unde am putea sa aflam cite hectare de teren a avut tatal nostru in afara de registrul agricol de la primaria din localitatea unde locuia si de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate; cadastru dumifilote dumifilote As dori sa stiu care este documentul care este documentul care atesta suprafetele de teren aflate in proprietatea tatalui meu inainte de ... (vezi toată discuția)