avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... contract fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

contract fonduri europene

Va rog mult sa-mi dati o idee care este modalitatea prin care o unitate bugetara care nu are angajat nici un consilier juridic, poate sa incheie un contract cu un consilier sau cu o firma, pentru a putea initia un proiect pe fonduri europene, respectiv pe POS DRU?
Este bine daca, potrivit ghidului am nevoie de un jurist, eu nu am om in unitate, inchei un contract cu o firma de consultanta, care sa imi asigura partea de achizitie si juridic alta decat cea de proiectare?
Pot incheia 2 contract pana in 15 mii euro fara SEAP? unul pentru consultanta pe proiet celalat pe consultanta juridica?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: blueblue , utilizator 08:47, 18 Februarie 2011
Este de preferat si chiar indicat ca unitatea sa fie consiliata juridic. Poate incheia un contract de asistenta juridica cu o societate de avocati ori un avocat, pe toate aspectele juridice intalnite in cadrul unitatii.

Av. Zodila Elena
[editat de admin: va rog sa nu mai prezentati siteul dvs. la finalul mesajelor]
Trebuie doar avocat, sau poate fi si o firma de consultanta care are si consilier juridic?
E preferabil in opinia mea, sa aiba consultanta juridica in afara de ceea de consultanta in accesarea fonduri, intre altele pentru intrebara care o faci si contract care urmeaza sa incheieze cu consultanta. Avocatul, sau consilier juridic, va fi obligat sa isi faca toate demersurile cu legea 34/2006 pentru achizitii publice, cu tot ca firma de consultanta va avea in cadrul lui un avocat specializat in aceasta legea.
Po POSDRU consilierul juridic face parte din echipa de management a proiectului. Se poate incadra la resurse umane ( cu CIM) sau poate fi subcontractat ( ch aferente managementului de proiect). Acum, depinde cine este solicitantul si care este natura parteneriatului si daca dumneavoastra adresati aceste intrabari in calitate de solicitant. Puteti subcontracta printr-o firma de consultanta tot managementul proiectului.Consultanta cu elaborarea documentatiei nu este eligibila, dar solutii se gasesc daca aveti un consultant bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu un consultant gianis gianis Va rog mult sa-mi dati o idee care este modalitatea prin care o unitate bugetara care nu are angajat nici un consilier juridic, poate sa incheie un contract cu ... (vezi toată discuția)
Raporturi de munca intr-un proiect pos dru atnat atnat Suntem o unitate scolara si am obtinut finantarea unei Cereri, in cadrul Axei 2, DMI2.2. Echipa de implemantare este formata din : manager, asistent manager, ... (vezi toată discuția)
Cu privire la conflictul de interese in cadrul proiectelor gestionate din fonduri europene burcearoxana burcearoxana considerati ca exista un conflict de interese in situatia in care beneficiarul are asociat unic o persoana, persoana care este si actionar majoritar in cadrul ... (vezi toată discuția)