avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariu mediu pe unitate dat la nastere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariu mediu pe unitate dat la nastere

buna ziua.As vrea sa-mi spuneti daca este legal faptul ca am f obligata sa inapoiez banii dati de unitate cu ocazia nasterii copilului meu, pe motiv ca nu sunt bani.Ce pot face in acest caz?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 11:14, 4 Decembrie 2010
Nu aveti aceasta obligatie .. este dreptul dvs de a primi acei bani.
Art. 51. – lit.c) din Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2007-2010

Art. 51. - În afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;

Litera legii este imperativa, nu este la latitudinea angajatorului.
Deoarece ati primit bani care vi se cuveneau, nu puteti fi obligata sa-i returnati.

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai am dreptul la salariu bonus de nastere? Va rog din suflet sa- mi raspundeti cine stie, cine a trecut printr-o situatie asemanatoare, daca mai pot lua acest salariu bonus de nastere. Am nascut un ... (vezi toată discuția)
Ajutor de nastere cf ccm 2007-2010 adrianas18 adrianas18 am nascut in martie 2007 si pana in acest moment nu am stiut ca am dreptul sa primesc ca ajutor de nastere un salariu mediu pe unitate, neimpozabil. care ... (vezi toată discuția)
Ajutor de nastere - invatamant - 2010 Adela_Potop Adela_Potop Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Se mai primeste ajutorul de nastere anul acesta? In conditiile in care au fost anulate toate ajutoarele prin legea ... (vezi toată discuția)