avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis - depasire pe linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis - depasire pe linie continua

buna ziua,
in urma cu 2 zile mi-a fost suspendat permisul pt depasire pe linie continua.
am semnat PV si nu am trecut nimic la obiectiuni. de asemeni PV a fost semnat in calitate de martor si de catre cel pe care l-am depasit.
in PV se specifica localitatea si drumul national ( DN1a) unde a fost efectuata depasirea dar nu se specifica adresa sau locul exact (ex: km 20+300m). mentionez ca masina de politie nu era echipata cu camera video/foto si/sau aparat radar.
as dori sa am permis macar in perioada iernii si din acest motiv as dori sa fac contestatie.
am 2 idei pt ce as putea scrie in contestatie insa nu stiu care dintre ele este mai buna:
1. nu am depasit pe linia continua. am depasit pe linia discontinua si am incheiat manevra de depasire regulamentara inaintea inceparii liniei continue.
2. auto depasit se afla in stationare pe partea carosabila in dreptul liniei continue si pt a depasi am fost nevoit sa incalc marcajul longitudinal continuu.

va rog sa ma sfatuiti care dintre cele 2 idei este mai potrivita/credibila. daca aveti alte idei/sfaturi sunt dispus sa le ascult.

va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:26, 9 Decembrie 2010
Cea care ara mai mult succes este prima varianta, dar trebuie coroborata cu declaratia unui martor care ” se afla” in masina d-voastra.
Prima varianta este mai buna. Subscriu concluziilor colegului meu cu privire la celelalte aspecte.

Succes!
Politia trebuie sa faca dovada situatiei constatate,iar dvstrebuie sa va aparati in sensul dovedirii cu probe a situatiei de fapt pe care o mentionati.
Cele aratate de dvs,trebuie dovedite cu probe(acte,martori,alte probe acceptate de lege)
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
va multumesc mult pt sfaturile date. am sa merg pe prima varianta.
in masina se mai aflau inca 3 persoane (colegi de munca).
declaratia martorului trebuie cumva trecuta si in contestatie sau se va da ulterior in fata instantei?
trebuie sa mentionez in contestatie faptul ca existau martori in masina s
in primul rand nu trebuie sa uitati ca procesul verbal incheiat de agentul constatator se bucura de prezumtia de adevar...............
important este sa faceti contestatie, veti primi un termen destul de tarziu , eu am termen in iunie 2011................

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala claudiaaydogan claudiaaydogan Problema consta in urmatoarele : mi-a fost retinut permisul duminica pt depasire in zona de actiune a indicatorului depasire interzisa....de fapt, nu este ... (vezi toată discuția)
Am castigat fondul, cum procedez in recurs? comm comm Buna ziua, am o problema cu un pv radar contestat la judecatorie, eram cu familia mergeam in coloana , masina politiei nesemnalizata(logan albastru) a ajuns in ... (vezi toată discuția)
Durata dovada goldieczr goldieczr Daca dovada (in urma suspendarii permisului) are ca durata intre 05 Mai si 20 Mai, pe 20 am voie sa conduc? Am de pus pe 19 contestatie insa nu cred ca a ajuns ... (vezi toată discuția)