avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pt iesirea din tara cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pt iesirea din tara cu un minor

pentru a veni in romania cu un minor este nevoie de procura din partea tatalui daca copilul are pasaport, si tatal este prezent in aeroport .
Cel mai recent răspuns: creatza_ani2008 , utilizator 22:18, 8 Decembrie 2010
Daca tatal copilului este italian trebuie sa aveti aprobarea lui…
nu tatal esre roman si lucreaza in italia iar eu vreau sa merg cu copilul in romania.tatal nu ne poate insoti din cauza serviciului.
La intrarea in tara nu veti avea probleme. La iesirea din Romania insa, pentru a reveni in Italia veti avea nevoie de acordul tatalui dat in fata notarului. Ar fi bine sa obtineti inca de pe acum acest acord, de la autoritatile locale, iar la plecarea din Romania traduceti, legalizati si prezentati declaratia la frontiera.
Puteti sa va informat si la politia de frontiera de unde eu am aflat procedura de urmat pentru un caz neprecizat in lege.
Tel: 021-9590 / 021-318.25.91/316.25.98.
[ link extern ] /
L.C.
cand ne intoarcem inapoi in itialia vine tatal si ne ia din romania si nu va mai fi nevoie de procura dar acum nu ne va insoti la plecarea din italia spre romania.
Ramane ceea ce am spus. E imposibil sa va interzica nimeni la frontiera romana. Si nici la italiana, fiind presenta tatalui acolo.
O zi buna!

Alte discuții în legătură

Procura pentru minor Ana ils Ana ils Buna ziua ! Am si eu o nelamurire sunt rezidenta in italia impreuna cu copilul meu minor si sotul meu este in Londra pentru munca am dorii sa mergem la el in ... (vezi toată discuția)
Procura minor calatorie in strainatate Alexia 2014 Alexia 2014 Buna ziua tuturor! Am o nelămurire si anume: fetita mea (are cetatenie romana)va călători cu avionul pe ruta Roma-Londra însoțită de tatal ei(suntem ... (vezi toată discuția)
Conditii de calatorie - minor dannela dannela Buna ziua. Sunt cetean roman domiciliat in italia,sotul si fiica mea au primit recent cetatenia italiana(si ei sunt nascuti in Romania).Doresc sa vin in ... (vezi toată discuția)