avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alim si executare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alim si executare

daca exista o hot jud pt pensie alim de la data actiunii feb 2010 si ac debitor mai are executare din aprilie 2010 cum se vor oprii banii de azi incolo pt perioada din urma??ma refer la perioada feb la zi cand deja i s-au virat banii din salariu ca reprezentand executare?
Cel mai recent răspuns: ghiuvy2005 , utilizator 13:12, 6 Decembrie 2010
daca lucreaza , societatea are obligatia ca in afara de pensie sa trimita si parte din restanta.
ma refer, daca i s-a oprit deja 1/3 din net cum se calc pensia alim 25% din net?la netul ramas dupa cei 1/3 retinuti deja?sau 25% la netul inainte de poprirea de 1/3?
Nu inteleg intrebarea... Vreti sa spuneti ca debitorul a platit o parte din pensia alimentara ?
nu.
debitorul are o poprire prin executare pe venitul net din aprilie, unde i s-a virat la executor 1/3 din venitul net.
acum apare si poprirea reprezentand pensia alim 25% din venitul net cu feb 2010.
cum i se vor oprii banii reprezentand pensia alim din feb 2010 pana ajunge la zi?
ma refer, daca i s-a oprit deja 1/3 din net cum se calc pensia alim 25% din net?la netul ramas dupa cei 1/3 retinuti deja?sau 25% la netul inainte de poprirea de 1/3?
25 % ii retineti din salariul net, fiind vb de pensie are prioritate. daca salariatului nu-i convine, pt ca depaseste cota de retineri cumulate de 50 %, sa depuna contestatie la executare

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară afectată de poprire. cum pot regla situația conform noului cod de procedură civilă? rebrisoreana_timisoara rebrisoreana_timisoara Buna ziua. Sunt divortat de anul trecut din luna martie, am o conventie parentala cu fosta sotie facuta la notar, copilul este minor cu domiciliul la mama ei ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara - poprire mara2017 mara2017 Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul ... (vezi toată discuția)