avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pretentie la divort!?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pretentie la divort!?!

Inainte de casatorie am achizionat un apartament(jumate avans,jumate credit ipotecar in urma caruia platesc o rata).Dupa 2 ani de casatorie,lucrurile s-au inrautatit si se pare ca se ajunge la divort.Poate avea actualul sot,vreo pretentie la acest apartament?Mentionez ca recent s-au facut mici investitii(renovari).
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri/sfaturi.
Cel mai recent răspuns: cameleon , utilizator 10:19, 7 Decembrie 2010
Nu, nu poate avea vreo pretentie asupra apartamentului, ci doar asupra renovarilor daca a contribuit
Bunurile sunt comune daca data contractului de vanzare-cumparare cu plata pretului in rate se situeaza in timpul casatoriei si sunt proprii daca data unui asemenea contract este anterioara sau ulterioara casatoriei.
Bunurile cumparate in rate inaintea incheierii casatoriei sunt bunuri proprii, iar faptul ca o parte din rate a fost achitata in timpul casatoriei va fi avuta in vedere la stabilirea cotelor parti cuvenite
apartamentul nu va fi supus partajarii , sotul insa va avea drept de creanta asupra sumelor de bani cu care s-au achitat ratele dupa casatorie si a imbunatatirilor aduse imobilului.
Sotul nu are dreptul la o cota parte din apartament.
va multumesc pt lamuririle aduse.O zi buna tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Partaj cri_xtina cri_xtina Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de ... (vezi toată discuția)