avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Debit restant de 10 ani- cerere/somatie executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Debit restant de 10 ani- cerere/somatie executare

Prescriptia extinctiva nu este definita in legea civila totusi Decretul 167 / 1958 in art. 1, alineatul 1, consacra efectul prescriptiei extinctive "dreptul la actiune avand un obiect patrimonial, se stinge prin prescriptie, daca nu a fost executat in temeiul stabil[...] ((((:sorry: M-a tot ameninta si streseaza cei de la Eos ksi ROMANIA! Pentru o factura la mobifon de acum 10 ani! atunci in valoare de 5milioane acum cu penalizari si dobanda suma se ridica la 2.400 ron ! Ce pot face stiind ca o datorie se prescrie dupa 3 ani! MULTUMESC!)))
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:07, 7 Decembrie 2010
Daca datoria este de acum 10 ani,este evident ca a intervenit termenul de prescriptie
Recuperatorul ,cu scopul legitim de recuperare debit ,intelege sa staruie ,in varianta ca dvs recunoasteti datoria sau solicitati esalonarea platilor
Sa ii ignorati. Stiu si ei ca e prescrisa, ca altfel faceau ceva, nu stresau lumea. Daca v-ar fi actionat in judecata le ridicati exceptia prescriptiei si se rezolva cazul, asa ei nu risca, spera sa va "prosteasca" sa-si recupereze niste bani, ca ei au platit creantele aste expirate.
Buna seara! Revin cu cateva amanunte , cei de la EOS KSI ROM cica au luat toate masurile necesare in vederea solutionari pe cale amiabila! Cerandu-mi dobanzi colosale! Si ca urmare a raspunsului meu negatin ,ei intentioneaza sa apeleze la institutile statului pentru a ma determina de a achita suma datorata.in termen de 5 zile,daca nu se va proceda la propunerea de executare silita ,in temeiul art.373,386 si 413 din codul de procedura civila!
E doar "katerinca", de altfel va veti convinge dupa cele 5 zile cand nu se va intampla nimic. Daca se intampla - aveti la indemana contestatia la executare, unde invocati prescriptia - deci nu vor risca nimic, vor spera in continuare ca va intimideaza.
SCORPION2222 a scris:

Buna seara! Revin cu cateva amanunte , cei de la ............................... cica au luat toate masurile necesare in vederea solutionari pe cale amiabila! Cerandu-mi dobanzi colosale! Si ca urmare a raspunsului meu negatin ,ei intentioneaza sa apeleze la institutile statului pentru a ma determina de a achita suma datorata.in termen de 5 zile,daca nu se va proceda la propunerea de executare silita ,in temeiul art.373,386 si 413 din codul de procedura civila!


Va rog frumos sa stergeti denumirea societatii implicate in discutie, din toate postarile dvs., deoarece in acest forum se discuta ideea si nu persoana juridica/fizica.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu societate recuperare datorii Tempo Tempo Am primit de curand de la EOS KSI ROMANIA SRL o instiintare in legatura cu un debit pe care il am la Orange (la fostul Dialog de fapt) din anul 2001. Debitul ... (vezi toată discuția)
Cerere de executare silita goodrige goodrige Se mai poate executa silit o datorie catre SC Mobifon SA, care are o vechime de cel putín 8 ani. (datoria este pentru o factura neachitata in val. de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire: am avut un imprumut la banca vintila32 vintila32 am avut un imprumut la b c r ptr cumpararea da produse caznice , din diferite motive nu am putut sa platesc ratele si am intarziat cu plata lor cam 3 ani ... (vezi toată discuția)