NU! Nu sant multumit! In primul rand pentru ca mi te adresezi la pers 2 singular("la per tu"!) si asta nu-mi convine! Apoi : ia mai treci de la net/chat... la copilultau! Ocupa-te de el , nu de chat! Vezi ca in timp ce tu ..'chat', copilul are nevoie de pampers, de o vorba..., de mama! Ia renunta dumneata la net, pentru a-ti rezolva problemele! Si vezi-ti de copil! Daca nu poti, si ai chef de timp liber, pentru .."net", sau pt alte chestii, lasa-l pe tatic sa vada de copil! Ca mata ,vad ,ca ai timp pentru alte chestii! De fapt nu ai nevoie de sfaturi! Vrei la alde..."OTV"!... ..... AVLILULE: poate faci parte dintre sfatuitorii unei parti ,din aceasta populatie a Romaniei! Daca au parte de sfaturile dumitale, apai ...vai de capul lor! Chiar asa de rau stam cu logica? "Ca cu logistica" e SUPER!
draga mea, sa-ti povestesc cate ceva
povestea ta este trasa la indigo cu a mea,, am si eu un copil-baiat dintr-un concubinaj, in anul 2000 ne-am despartit, pe atunci copilul avea 3 anisori. bun. intr-o zi m-am trezit cu o citatie de la judecatorie pentru ca tatal copilului s-a gandit sa-mi faca viata amara
doar ca el nu a fost atat de destept si nu a cerut decat vizitare minor DAR IN SCHIMB L-A CERUT IN FIECARE SAPTAMANA DIN ZIUA DE MIERCURI SI PANA DUMINICA SI MULTE ALTELE( vacante la el, etc)
am angajat o avocata care a introdus o actiune reconventionala prin care ceream:
1. copilul spre crestere si educare la mine,
2 sa fie obligat la plata unei pensii alimentare
3 eram de acord cu vizitele de 2 ori pe luna
ce am obtinut?
1. domiciliul copilului la mama, adica la mine
2 plateste de 8 ani pensie de intretinere,
3 el a primit drept de vizita de 2 ori pe luna de joia si pana duminica iar in vacanta de vara 3 saptamani
la inceput si eu m-am necajit, copilul fiind mic dar sa-ti spun ceva: fii desteapta
tu crezi ca el va veni tot timpul dupa copil? nici vorba, el doar va primi o incuvintare de vizitare si nicidecum nu va fi obligat sa o faca ,, el acum doar incearca sa te intimideze si sa-ti faca viata un calvar el va primi drept de vizita in anumite zile si la anumite ore, e foarte important deoarece nu va fi el tot timpul disponibil sa se pregateasca sa vina dupa copil, iar copilul va creste si nu va fi atat de usor, poate sa ceara mai multe cadouri, etc, cheltuieli pe care el nu le va face
si cel mai important, ai un sot langa tine cu care trebuie sa-ti traiesti viata , si eu m-am recasatorit iar relatia intre copilul meu si sot este una foarte foarte stransa, se iubesc mult
copilul va creste si va vedea si va intelege ce inseamna dragostea de parinte, stiu ca iti este greu dar asculta-ma nu te arata impotriva relatiei dintre tata si copil pentru ca asa iti faci mai mult rau si in fata judecatorului arata ca tu vrei binele copilului si esti dispusa sa faci totul pentru dezvoltarea fizica si psihica a copilului tau.
copilul meu acum are 11 ani si sa stii ca nu regret nimic, nici fapul ca(virgula) cand si cand isi viziteaza tatal cand acesta vine dupa el, oricum dupa 10 ani copilul poate alege daca sa se duca sau nu
am scris prea multe insa am vrut sa te fac sa intelegi ca este important sa judecam lucrurile si cu mintea nu numai cu sufletul
fii tare si totul va fi bine, vei vedea
cu drag, claudia
de unde stie AngelaB ca e vorba de un copil masculin, un fiu!? Ea a trecut pe la psiholog(asa ,intr-o doara, ca pe la supermarket, dupa lapte...) , SI CU COPIII ei! Si in consecinta, simte ca e bun psihologul... la casa omului! Ce muieri santeti! Groaznic! Chiar nu aveti minte? Sau asta e stilul vostru de a gandi? Va faceti cruce cand treceti pe langa o biserica? Wau! Si vi se arata?.. Penibil! PRIMITIVI! Decat sa va faceti cruci ,pe piept, duminica ,la biserica, mai bine comportati-va intru Domnul, luni, marti, miercuri, joi, vineri si sambata!
Atacurile la persoana sunt interzise .
Daca doriti sa reprosati cuiva felul cum raspunde la intrebarile dvs puteti folosi mesajul privat. Va rog sa va abtineti de a mai face asemenea comentarii.
Unele din raspunsuri pe langa fundamentul juridic , mai contin si aspecte umane.
Mesajul Claudiei este extraordinar.
In 99% din cazuri aceste procese sunt numai lupte de orgolii in care copilul nu este decat ... efectul secundar. Unii uita peste timp si de ce au purtat lupta.Trist, dar adevarat.
Pentru ca tot am facut mai sus confidente despre ... viata mea la tara.. sa va spun mai multe. Si parintii mei au trecut prin asemenea lupte. Rezultatul: desi curtea bunciilor din partea mamei comunica cu cea a bunicilor din partea tatalui, n-am fost niciodata in acesta din urma, chiar daca as fi putut sa sar doar gardul din fundul gradinii.(povestea e lunga). De ce? Din cauza acelei nesuferite terori care la noi se cheama gura satului, combinata cu un nemasurat orgoliu al tuturor femeilor din familia mamei mele si cea a tatalui meu (mama, bunica din partea mamei, strabunica din partea mamei si bunica din partea tatalui)
La varsta la care am inceput sa-nteleg cum stau lucrurile am inceput sa fredonez obsesiv cantecul "amarat ca mine nu-i/decat puiul cucului". De ce? Poate pentru ca-n mintea mea de copil pe care femeile din familie il considerau "fericit" gasisem pe unul mai amarat ca mine...