avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?

sunt o viitoare mamica insarcinata in 6 luni,sunt in concediu de risc maternal momentan,o sa merg sa nasc in italia.as vrea sa stiu daca mai pot beneficia de indemnizatia pentru crestere copil in romania.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:24, 7 Decembrie 2010
1. Iata ce spune OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului:

Art. 7. - Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

2. Din momentul in care va intoarceti in tara si indepliniti si celelalte conditii din OUG 148/2005 veti beneficia de indemnizatie de CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru ccc marinus_tl marinus_tl Am nascut un copil in Anglia dar eu imi platesc cartea de munca in tara . pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Sau de alocatia de 200 lei? (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului flycumbo flycumbo Tatal , care este cetatean turc are permis de sedere in RO pe baza de casatorie si este angajat cu contract de munca din anul 2000 si ultimul loc de munca din ... (vezi toată discuția)
Concediul de paternitate crazydaddy crazydaddy In cazul in care mama este plecata in strainatate, iar tatal lucreaza in Romania, acesta are dreptul la cei 2 ani de concediu de paternitate, cu toate ... (vezi toată discuția)