avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... citatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

citatie

Daca o citatie a fost trimisa la o adresa mai veche a unei firme, insa curierul judecatoresc a gasit adresa corecta si a trecut-o in citatie, iar in dreptul ei a trecut si cuvantul "afisat", firma se considera citata sau nu?
Mentionez si ca, copia actelor anexate citatiei nu se mai afla la dosar.
Cel mai recent răspuns: Radu Popescu , Avocat 20:17, 10 Martie 2008
Cum adica, copia actelor comunicate nu se mai afla la dosar?:-/
:O cum a gasit adresa? ...o stia dinainte? #-o
Probabil ca a fost facuta o cerere in acest sens de catre partea adversa - aceasta trebuie sa fi comunicat grefierului noua adresa si daca asa stau lucrurile, da - firma respectiva a fost corect citata, prin afisare.
Ceea ce nu inteleg este la ce acte va referiti : au fost cumva depuse de partea adversa 2 ex, din care unul trebuia sa fie atasat la citatia care v-a fost afisata? Scrie in citatie ca se comunica si copii ale actelor? Sau nu am inteles nimic si bat campii cu gratie ?
NU. Partea se consedera legal citata ( chiar si prin afisare) doar la adresa pentru care s-a emis citatia. In cazul in care se lasa citatia la alta adresa, agentul procedural intocmeste un proces verbal si obligatoriu va fi semnat (si stampilat eventua) de catre partea citata.
Schimbarea domiciliului uneia din părţi în timpul judecăţii trebuie, sub pedeapsa neluării ei în seamă, să fie adusă la cunoştinţa instanţei prin petiţie la dosar, iar părţii potrivnice prin scrisoare recomandată, a cărei recipisă de predare se va depune la dosar o dată cu petiţia prin care se înştiinţează instanţa despre schimbarea domiciliului.
Comunicarea citaţiei şi a altor acte de procedură nu se poate realiza prin afişare în cazul persoanelor juridice, precum şi al asociaţiilor sau societăţilor care, potrivit legii, pot sta în judecată, cu excepţia cazurilor în care se refuză primirea sau dacă se constată lipsa oricărei persoane la sediul acestora.

In ceea ce priveste faptul ca la dosar nu mai exista exemplarul pentru dvs al actelor comunicate , acesta ori nu a fost depus ori s-a pierdut. Puteti sa solicitati inca o copie.
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Finalizarea procedurii de citare hot_oliviu hot_oliviu Exista o diferenta in privinta finalizarii procedurii de citare a unei persona fizica si a uneia juridica? In sensul ca pentru o persoana fizica este ... (vezi toată discuția)
Procedura mostenitor lipsa noiklosa noiklosa Ce se intampla atunci cand, in cazul dezbaterii unei mosteniri, unul dintre mostenitori este plecat din tara de 30 de ani si nimeni nu stie de adresa lui si ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata-procedura prin afisare ContSters6135 ContSters6135 Am avut o somatie de plata in cadrul careia procedura de citare a debitoarei s-a facut prin afisare. Acum vine cu cerere in anulare si spune ca n-a avut ... (vezi toată discuția)