avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... citatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

citatie

Daca o citatie a fost trimisa la o adresa mai veche a unei firme, insa curierul judecatoresc a gasit adresa corecta si a trecut-o in citatie, iar in dreptul ei a trecut si cuvantul "afisat", firma se considera citata sau nu?
Mentionez si ca, copia actelor anexate citatiei nu se mai afla la dosar.
Cel mai recent răspuns: Radu Popescu , Avocat 20:17, 10 Martie 2008
Nu au valoare juridica , deoarece după ce constată lipsa oricărei persoane la sediul persoanei juridice sau refuzul de primire, agentul procedural afişează citaţia şi aceste împrejurări sunt constatate de instanţă la termen.

Daca din examinarea procesului verbal nu rezultă motivul pentru care agentul procedural a folosit procedura de excepţie a afişării, faţă de principiul stabilit prin teza I a art.92indice 1 C.proc.civ. şi nici locul unde s-a făcut afişarea, indicarea prin subliniere, atât a ipotezei afişării citaţiei „pe uşa principală a locuinţei destinatarului” cât şi a ipotezei afişării sale „pe uşa principală a clădirii, hotelului”, nefiind de natură a clarifica acest aspect, instanţa poate admite contestatia in anulare, iar hotărârea atacată se anulează si pricina se va rejudeca.
Din cunostiintele mele, de cele mai multe ori citatiile se lasa la casuta postala. Cel putin, asa a fost cazul meu si la procesul pe fond si acum la contestatia in anulare. Nu am primit acasa citatia, desi era mereu cineva.

In practica nu se foloseste mai mult treaba cu afisatul si nu cea cu inmanatul personal sub semnatura?
se poate admite contestatia in anulare pt ca au fost citati prin afisare si nu prin luare directa la cunostiinta?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2008
barbutadddddddddddddd, utilizator
Procedura a fost indeplinita. Codul de procedura civila prevede afisarea ca o modalitate legala de citare.
Faptul ca au aflat sediul nou un are inraurire asupra lipsei procedurii de citare.

Pe de alta parte, sunt rare cazurile in practica cand procesul verbal al agentului procedural prezinta deficiente.... Eu am intalnit mult mai multe cazuri in care procedura sa indeplinit prin afisare in raport cu cele in cadrul carora citarea s-a realizat prin inmanare. Rationamentul e simplu, prima procedura e mai comoda agentului procedural si nu prea poate fi contestata, chiar daca, in fapt, citatia nu s-a lipit pe usa, cum prevede art. 92 C.pr.civ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finalizarea procedurii de citare hot_oliviu hot_oliviu Exista o diferenta in privinta finalizarii procedurii de citare a unei persona fizica si a uneia juridica? In sensul ca pentru o persoana fizica este ... (vezi toată discuția)
Procedura mostenitor lipsa noiklosa noiklosa Ce se intampla atunci cand, in cazul dezbaterii unei mosteniri, unul dintre mostenitori este plecat din tara de 30 de ani si nimeni nu stie de adresa lui si ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata-procedura prin afisare ContSters6135 ContSters6135 Am avut o somatie de plata in cadrul careia procedura de citare a debitoarei s-a facut prin afisare. Acum vine cu cerere in anulare si spune ca n-a avut ... (vezi toată discuția)