avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încuviintare executare silita.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încuviintare executare silita.

Care este termenul în care deditorul poate face contestatie la încuviințarea de executare silită? Dacă deditorul refuză executarea silită care este următorul pas?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:50, 7 Decembrie 2010
Se face contestatie la executare ...Potrivit art.401 c.proc.civ.:
(1) Contestaţia se poate face în termen de 15 zile de la data când:
a) contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care-l contestă sau de refuzul de a îndeplini un act de executare;
b) cel interesat a primit, după caz, comunicarea ori înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;
c) debitorul care contestă executarea însăşi a primit somaţia ori de la data când a luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit somaţia sau executarea se face fără somaţie.
(2) Contestaţia prin care o terţă persoană pretinde că are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmărit poate fi introdusă în termen de 15 zile de la efectuarea vânzării ori de la data predării silite a bunului.
(3) Neintroducerea contestaţiei în termenul prevăzut de alin. 2 nu-l împiedică pe cel de-al treilea să-şi realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, în condiţiile legii.
Incuviintarea executarii o dispune instanta de judecata
Daca debitorul refuza executarea silita,executorul ca starui in procedura executarii silite asupra bunurilor mobile/imobile/conturi bancare/drepturi salariale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare si termene executare silita storsistem storsistem Care sunt caile de contestare a unei executari silite asupra unui imobil adus ca gaj ipotecar tinanad cont ca in acel imobil se desfasoara activitatea unei ... (vezi toată discuția)
Executare silita familistu familistu fratele meu ieri a aflat de la angajator ca exista un dosar de executare silita pe numele sau de la ceva b.e.j. . din sinpla lecturare a deciziei instantei si ... (vezi toată discuția)
Cale de atac echinacee echinacee Buna ziua! daca intr-o incuviintare executare silita,se mentioneaza,,fara cale de atac,, nu mai am posibilitatea de a depune contesteatie la executare? (vezi toată discuția)